Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, cifre fantastice la Madrid. Cum a intrat românca definitv în istoria turneului de la Caja Magica

Irina Aldea

Publicat 04/05/2022 la 17:28 GMT+3

Simona Halep nu a mai reușit să producă același tenis agresiv cu Ons Jabeur precum în primele 3 meciuri disputate la Madrid. Campioana noastră rămâne însă definitiv în istoria turneului de la Caja Magica.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a fost departe de nivelul de joc din meciurile cu Zhang, Badosa și Gauff și a cedat în mod clar în fața favoritei numărul 8, Ons Jabeur. Sportiva noastră, campioană în 2016 și 2017 la Madrid, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 9 minute de joc. Astfel, tunisianca a egalat situația la meciurile directe cu Simona, scorul fiind acum 2-2.
Simona Halep a învins-o în 2020, în optimi la Dubai, cu 1-6, 6-2, 7-6 (7), în drumul spre titlu, şi anul acesta, tot la Dubai, în sferturi, cu 6-4, 6-3. Prima victorie a jucătoarei africane a venit în 2018, în primul tur la Beijing, când Halep a abandonat după primul set (6-1 pentru Jabeur).După primul turneu jucat de la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Muratoglou, Simona Halep a atins sferturile de finală şi a obţinut un cec de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, performanțe uimitoare în istoria turneului de la Madrid

Madrid este unul dintre turneele preferate ale româncei, iar statisticile dovedesc asta. Simona Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în alte două rânduri (2014 şi 2019), a acumulat 30 de victorii pe tabloul principal al turneului din capitala Spaniei, fiind devansată la acest capitol doar de cehoaica Petra Kvitova (32), triplă campioană la Madrid.
În plus, turneul de la Madrid este pe locul 3 în topul competițiilor la care Simona Halep a obținut cele mai multe victorii, 30 la număr, după Australian Open și Roland Garros, acolo unde are câte 31. Pe locul 4 e Indian Wells, unde are 28, iar pe locul 5 e Wimbledon, unde a obținut de-a lungul timpului 24 de victorii. În plus, începând cu anul 2010, Simona Halep are 93 de apariții în sferturile de finală la turneele WTA, cu 3 mai puține decât Angelique Kerber, care conduce acest clasament. La turneele WTA 1000, Halep are 38 de apariții în sferturi, cu 4 mai puține decât Agnieszka Radwanska, ploneza fiind pe primul loc în această ierarhie.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo