Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a demolat-o pe Paula Badosa și e în optimi la Madrid! Românca, evoluție magnifică

Irina Aldea

Actualizat 30/04/2022 la 21:32 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, după ce a trecut în două seturi de Paula Badosa, scor 6-3, 6-1.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a obținut o victorie destul de clară în fața Paulei Badosa, a doua jucătoare a lumii. Românca a condus cu 2-0 în startul primului set, dar iberica a câștigat apoi 3 game-uri la rând pentru a trece în față. Din acel moment, pe teren a fost o singură jucătoare. Simo și-a ridicat nivelul și a câștigat următoarele 4 game-uri, trecându-și în cont prima manșă (6-3).
Seria Simonei a continuat și în setul secund, pe fondul unui joc solid din toate punctele de vedere, dar probabil și a problemelor medicale pe care le-a acuzat adversara, care a cerut intervenția medicului la un moment dat. Simona s-a desprins relativ ușor la 5-0, iar Badosa nu a putut decât să ia un gaem de onoare. Simona s-a impus cu 6-3, 6-1, după numai o oră și 14 minute de joc, obținând astfel calificarea în optimi.
Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din disputa Cori Gauff (16 WTA) - Yulia Putintseva (44 WTA), ultima din această seară de la Caja Magica.

Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT

Setul 2
  • 6-1: Game, set & meci! Simona a câștigat mai clar decât era de așteptat un meci care se anunțta foarte dificil.
  • 5-1: Badosa ajunge și ea pe tabelă în setul secund, după ce a salvat și o minge de meci.
  • 5-0: Halep își face serviciul fără probleme și e la un game distanță de un succes uriaș.
  • 4-0: Simona reușește încă un break și pare că nimic nu o poate opri din drumul către victorie.
  • 3-0: Simona Halep este de neoprit. Game alb pentru sportiva noastră. Paula Badosa acuză probleme medicale și a cere intervenția medicului.
  • 2-0: Break Halep! Românca își continuă tirada și ajunge la 6 game-uri consecutive.
  • 1-0: Simona începe cu un gaem făcut fără probleme pe propriul serviciu.
Setul 1
  • 6-3: SET SIMONA! Românca reușește încă un break și se impune primul set. Sportiva noastră arată foarte bine și pare foarte motivată să obțină o victorie extrem de importantă.
  • 5-3: Simona confirmă break-ul și e la un pas de a-și adjudeca primul set.
  • 4-3: Break Halep! Românca reușește să rupă din nou echilibrul, după un game extrem de disputat, în care a reușit lovitura meciului.
  • 3-3: Simona oprește seria ibericei, cu un game solid pe serviciu.
  • 2-3: Badosa trece pentru prima dată în față, după un game câștigat la 0.
  • 2-2: Simona își pierde pentru prima dată serviciul. Românca a salvata două mingi de break, dar apoi a comis două erori neforțate și e egalitate.
  • 2-1: Badosa ajunge și ea pe tabelă.
  • 2-0: Simona își confirmă break-ul, după ce a revenit de la 0-40.
  • 1-0: Simona a început cu break, reușind câteva lovituri de toată frumusețea.
Peste câteva minute va începe partida de pe arena Manolo Santana.
Știrea inițială
Simona Halep a trecut joi de Shuai Zhang, iar în turul 2 va avea o misiune foarte dificilă la Madrid: va da peste favorita numărul 2, Paula Badosa. Sportiva din Spania a trecut în primul tur de Veronika Kudermetova cu scorul de 6-3, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc. Aceasta va fi prima întâlnire din circuit dintre Halep și Badosa.
La polul opus, Simona Halep a revenit cu o victorie în circuit, 6-2, 6-3 cu chinezoaica Shuai Zhang, joi, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, după mai bine de o lună de pauză din cauza unei accidentări. Halep (30 ani, 21 WTA) a câştigat în doar 70 de minute primul său meci de la începerea colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep – Paula Badosa, în turul 2 la Madrid. Meci de gală la Caja Magica

Simona Halep și Paula Badosa vor intra pe teren azi nu înainte de ora 20, ora României, meciul lor fiind penultimul de pe arena principală de la Caja Magica. Simona Halep, care nu mai jucase de la Indian Wells (mijlocul lunii martie), e campioană la Madrid în 2016 şi 2017. De asemenea, ea a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și în 2019 (a cedat cu Kiki Bertens).
Cine câștigă meciul de foc Simona Halep - Paula Badosa în turul 2 la Madrid?
Câștigătoarea dintre Simona Halep și Paula Badosa se va duela în continuare cu învingătoarea meciului dintre Coco Gauff, favorita numărul 14, și Yulia Putintseva. WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de 6.575.560 de dolari, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka.

Ce au spus Simona Halep și Paula Badosa înainte de duelul direct

Ce spune Simona Halep despre meciul cu Paula Badosa: "Un meci greu, un challenge destul de puternic, dar nu am niciun fel de așteptare, vreau doar să mă bucur de meci, să pun în practică ceea ce ne dorim, împreună cu Patrick, să cred că am șansa mea pentru că știu cum este să fii acolo, în top. Bineînțeles, are o încredere foarte mare acum, joacă probabil cel mai bun tenis al ei, dar e un duel bun și sper să joc bine" - pentru Gazeta Sporturilor.
Ce spune Paula Badosa despre meciul cu Simona Halep: "Este foarte special pentru mine să fiu aici. Aici a început ascensiunea carierei mele, aici am început să joc foarte bine, iar cu un public ca la Madrid este foarte special. Visul meu aici este să câștig. Cu Simona este un meci foarte dur, ar putea fi o finală a oricărui turneu. Este o jucătoare care m-a inspirat foarte mult. Voi avea nevoie de ajutorul publicului sâmbătă".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo