Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz a egalat un record fantastic al lui Nadal! Carlitos, entuziasmat după meciul epic cu Struff

Nicu Savin

Actualizat 30/04/2024 la 21:53 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat cu mari emoții în sferturile de finală ale Mastersului de la Madrid, după ce l-a învins în tie-break-ul din decisiv pe Jan-Lennard Struff. Ibericul a ajuns la 14 victorii consecutive la Caja Magica, egalând astfel recordul deținut de Rafael Nadal. La finalul partidei de azi, Alcaraz a spus că a fost incredibil să poată rezista fizic într-un meci așa lung.

Alcaraz a ajuns la 14 victorii consecutive la Madrid! Rezumatul partidei memorabile cu Struff

Carlos Alcaraz s-a confruntat cu probleme medicale în ultima perioadă și nu a putut juca la Monte Carlo și la Barcelona, astfel că debutul su în sezonul de zgură s-a produs la Madrid. După succesele fără emoții cu Shevchenko și Seyboth-Wild, ibericul a fost pus la grea încercat de Jan-Lennard Struff, în optimi.
Partida a avut nevoie de set decisiv, iar aolo desfășurarea a fost incredibilă. Alcaraz a condus cu 5-3, 40-0, dar a ratat toate cele 3 mingi de meci, plus încă una procurată ulterior în acel game. Struff a reușit apoi break-ul, dar Alcaraz s-a impus în cele din urmă cu 6-3, 6-7 (5), 7-6 (4), după aproape 3 ore de joc.
Campion la precedentele două ediții ale Mastersului de la Madrid, Alcaraz a ajuns la 14 victorii consecutive la Caja Magica. În toată istoria turneului, doar Rafa Nadal a mai reușit o asemenea serie: a cucerit trofeul în 2013 și 2014 și a jucat finală în 2015 (la vremea respectivă se juca cu un tur mai puțin - Rafa a câștigat trofeele după 5 meciuri, Alcaraz după 6). Așadar, dacă se va califica în semifinale, Alcaraz va seta un nou record la competiția din capitala Spaniei.

Carlos Alcaraz, plin de entuziasm, după calificarea în sferturi la Madrid

La finalul meciului cu Struff, Alcaraz a avut un discurs entuziasmant, declarând că e e incredibil că a putut rezista la un asemenea nivel timp de 3 ore. În ceea ce privește oscilațiile din jocul său, ibericul a dezvăluit că momentele mai slabe s-au datorat tensiunii pe care a simțit-o pe teren.
"A fost incredibil să pot juca la acest nivel trei ore, după aproape o lună fără competiții. Emoțiile sunt dificil de gestionat în meci. Tensiunea nu a dispărut din momentul în care am intrat pe teren și până la ultimul punct și asta a provocat suișurile și coborâșurile pe care le-am avut înal doilea și al treilea set sau când am servit pentru meci. Dar ăsta e tenisul și trebuie să te confrunți cu astfel de lucruri. Totuși, sunt super fericit că am reușit să gestionez bine emoțiile de la finalul meciului și să am a terminat cu un nivel bun și sper să pot avea o șansă în runda următoare", a spus Alcaraz.
Pentru un loc în careul de ași de la Madrid, Alcaraz se va duela cu Andrey Rublev, care în optimi l-a învins clar pe Tallon Griekspoor, scor 6-2, 6-4. Cei doi s-au duelat o singură dată într-un meci oficial, la Turneul Campionilor de anul trecut, când ibericul s-a impus în minim de seturi în faza grupelor, scor 7-5, 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo