Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz "radiază" la Madrid. Carlitos, de o încredere debordantă: "Nu mă pot gândi la altceva"

Andrei Nicolae

Publicat 01/05/2024 la 10:14 GMT+3

Carlos Alcaraz face un turneu extrem de bun la Madrid, unde s-a calificat recent în sferturile de finală în urna unei confruntări intense cu Jan-Lennard Struff. După meci, ibericul s-a arătat extrem de încrezător și a mărturisit că se gândește la titlu, deși înainte de startul competiției avea în plan doar să treacă de câteva tururi.

Alcaraz a ajuns la 14 victorii consecutive la Madrid! Rezumatul partidei memorabile cu Struff

Alcaraz a pășit pe zgura pentru prima dată în acest sezon la Madrid, după ce o accidentare l-a privat de prezențele de la Monte Carlo și Barcelona. Înainte de startul turneului din capitala Spaniei, ibericul nu avea deloc în plan să își apere ultimele două titluri cucerite aici, ci doar voia să adune cât mai multe meciuri pentru a-și intra în ritm înainte de Roland Garros.
Lucrurile s-au schimbat însă, pentru că Alcaraz a arătat un tenis extrem de bun la Masters-ul de 1000 de puncte, unde s-a calificat recent în sferturile de finală după un meci "pe muchie de cuțit" cu Struff. După ce a trecut de trei tururi în capitala Spaniei, Alcaraz a mărturisit că se simte foarte bine pe plan medical și că obiectivul său s-a schimbat de la a juca trei, patru partide la câștigarea titlului.
Tensimenul de 20 de ani a câștigat precedentele două ediții ale turneului de la Caja Magica și plănuiește să se impună pentru a treia oară la rând.
"Acum sunt sigur că vreau să mai joc încă trei meciuri. La începutul turneului, plănuiam să joc trei sau patru partide, ca să văd cum mă simt. Încetul cu încetul, am evoluat, iar acum că am jucat trei meciuri, adevărul e că mă simt foarte bine, sunt pozitiv și ne gândim la cum să avansăm.
Chiar acum, după meciul pe care l-am jucat cu Struff la nivel înalt, nu pot să mă gândesc la altceva în afară câștigarea titlului", a spus cel mai tânăr lider mondial din istorie, potrivit Punto de Break.
Citește și:

ALCARAZ A EGALAT UN RECORD FANTASTIC AL LUI NADAL la madrid

Campion la precedentele două ediții ale Mastersului de la Madrid, Alcaraz a ajuns la 14 victorii consecutive la Caja Magica. În toată istoria turneului, doar Rafa Nadal a mai reușit o asemenea serie: a cucerit trofeul în 2013 și 2014 și a jucat finală în 2015 (la vremea respectivă se juca cu un tur mai puțin - Rafa a câștigat trofeele după 5 meciuri, Alcaraz după 6). Așadar, dacă se va califica în semifinale, Alcaraz va seta un nou record la competiția din capitala Spaniei.
Pentru un loc în careul de ași de la Madrid, Alcaraz se va duela cu Andrey Rublev, care în optimi l-a învins clar pe Tallon Griekspoor, scor 6-2, 6-4. Cei doi s-au duelat o singură dată într-un meci oficial, la Turneul Campionilor de anul trecut, când ibericul s-a impus în minim de seturi în faza grupelor, scor 7-5, 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo