Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz nu are așteptări mari înainte de turneul de la Madrid. Ce a spus campionul en-titre de la Caja Magica

Andrei Nicolae

Publicat 23/04/2024 la 21:45 GMT+3

Carlos Alcaraz va fi prezent mai mult ca sigur la Masters-ul de la Madrid, unde va juca primele sale meciuri pe zgură din acest sezon. Retras de la Monte Carlo și Barcelona, numărul 3 mondial a vorbit recent despre participarea sa la Caja Magica și nu a luat deloc în considerare obiectivul de a-și apăra titlul din capitala Spaniei.

MADRID, SPAIN - APRIL 23: Carlos Alcaraz of Spain practices during the Mutua Madrid Open 2024, ATP Masters 1000 and WTA 1000, tournament celebrated at Caja Magica on April 23, 2024 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz este din ce în ce mai aproape de debutul său pe zgură din acest sezon, după ce a fost nevoit să se retragă de la Monte Carlo și Barcelona în urma unor probleme la braț. În prezent, murcianul pare în formă și sunt șanse destul de mari să participe la Masters-ul de la Madrid, unde a câștigat ultimele două ediții ale turneului.
Înainte de startul competiției, Carlitos a vorbit despre participarea sa la Caja Magica și a mărturisit că încă nu este complet sigur că va juca, deși a punctat că se simte mai bine și că dacă totul decurge cum a decurs recent, va fi prezent pe zgura de la Madrid.
În plus, Alcaraz nu a dat deloc de înțeles că scopul lui ar fi să își apere ultimele două titluri de la Madrid, ci să aibă cât mai multe meciuri în picioare. Cel mai probabil, ibericul simte că nu va putea fi la capacitate maximă din cauza accidentării și de aceea și-a propus doar să treacă de câteva tururi.
"Încă mai sunt câteva zile până la primul meu meci, astăzi m-am antrenat mult mai intens, lucrurile merg bine, am un presentiment bun. Nu vreau să mă grăbesc, nu vreau să intru în pericol.
Nu pot spune că voi juca, pentru că nu știu 100%, nu pot garanta asta. La momentul actual, la cum mă simt și la mentalitatea pe care o am, aș fi fericit dacă aș juca 3, 4 meciuri.
Nu garantez (n.r. că voi juca), însă dacă aceste condiții rămân așa, atunci voi intra probabil pe teren", a spus tenismenul iberic, potrivit Punto de Break.
Citește și:

Alcaraz și sinner, PRINCIPALII FAVORIȚI LA MADRID

Carlos Alcaraz poate să scrie istorie la Mutua Madrid Open în această săptămână, când va încerca să devină primul jucător care câștigă trei titluri consecutive la turneul ATP Masters 1000 din capitala Spaniei. Cu toate acestea, el va fi pus la încercare la Caja Magica, tragerea la sorți de luni oferindu-i un traseu complicat numărului 3 mondial.
Alcaraz va participa cel mai probabil la primul său eveniment european pe zgură din acest sezon, după ce a ratat turneele de la Monte Carlo și Barcelona din cauza unei accidentări la brațul drept. Jucătorul în vârstă de 20 de ani își va începe campania de apărare a titlului împotriva lui Alexander Shevchenko sau Arthur Rinderknech și l-ar putea înfrunta pe italianul Lorenzo Musetti în turul al treilea. Campionul de la Munchen, Jan-Lennard Struff, care a pierdut în fața lui Alcaraz în finala de la Madrid din 2023, este un potențial adversar în turul al patrulea.
Dacă va juca la nivelul arătat la ultimele două ediții, Alcaraz ar putea juca în sferturile de finală cu Holger Rune, cap de serie 11, sau cu Andrey Rublev, cap de serie 7. Rune îl va înfrunta în primul meci pe finalistul de la București, Mariano Navone, sau pe austriacul Alexei Popyrin, în timp ce Rublev îl va înfrunta pe Daniel Evans sau un jucător venit din calificări.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo