Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darwin Blanch, sfătuit "să-l ia pe sus" pe Rafa Nadal la Madrid: "Ascultă, tipul ăsta e locul 800 în lume!"

Irina Aldea

Publicat 25/04/2024 la 14:21 GMT+3

Andy Roddick a vorbit de curând despre cel mai așteptat meci din primul tur de la Madrid, cel dintre Rafael Nadal și Darwin Blanch, puștiul de 16 ani căruia nu i-a venit să creadă că are șansa de a-l întâlni pe "Matador" la Caja Magica.

Darwin Blanch & Rafael Nadal

Credit imagine: Twitter

Al doilea cel mai titrat tenismen din istorie, Rafael Nadal (512 ATP), îl va înfrunta pe Darwin Blanch (1028 ATP), beneficiar al unui wildcard, în meciul de debut de la Madrid Open. Spaniolul a câștigat acest turneu de cinci ori, un record, ultimul său titlu fiind obținut în 2017. Pe de altă parte, Blanch și-a făcut debutul în circuitul ATP ca wildcard la Miami Open, unde l-a înfruntat în primul tur pe Tomas Machac și a fost învins cu 6-4, 6-2.
În cel mai recent episod al podcastului Served with Andy Roddick, fostul tenismen american a discutat despre modul în care antrenorul lui Blanch, Fran Penalva, îl poate motiva pe Blanch înainte de meciul cu Nadal. Roddick a sugerat că antrenorul ar trebui să îi reamintească lui Darwin Blanch să respecte realizările lui Nadal, recunoscând în același timp că spaniolul nu se află în prezent în Top 10 ATP și nici nu traversează o formă de joc prea bună:
"Dacă aș fi antrenorul lui [al lui Darwin Blanch], îi spun: 'Ascultă tot respectul din lume pentru Rafa. Poți să-i acorzi credit acestui tip, dar, de asemenea, el nu e un jucător de Top 10 în acest moment. Trebuie să îl privești ca și cum ar fi un jucător de pe locul 800, gândește-te că e locul 800 în lume', iar eu i-aș alimenta [lui Blanch] această narațiune chiar dacă nu aș crede-o eu însumi", a spus fostul lider mondial din ATP, Andy Roddick.
CITEȘTE ȘI:

Darwin Blanch, sfătuit să-l atace cu toate armele pe Nadal la Madrid

Andy Roddick a declarat că este important să-i insufle optimism lui Darwin Blanch și să-l încurajeze să dea tot ce are mai bun în încercarea de a obține o victorie în fața celui care a cucerit 22 de titluri de Grand Slam: "Dacă ai un start bun de meci, atunci îl poți compromite, nu servește încă la maxim. Aș spune toate aceste lucruri pentru încredere. Acum încă trebuie să îl respectăm, încă trebuie să ne facem planul de joc și încă trebuie să facem toate aceste lucruri. Dar aș încerca să găsesc surse de optimism pentru această confruntare", a adăugat el.
De asemenea, Roddick a remarcat că Blanch își dezvoltă atributele fizice necesare pentru a reuși să fie un bun jucător de tenis: "Puștiul este stângaci; are 1,90 metri; arată ca un mini [Ben] Shelton. Are un vibe cool, are un serviciu puternic, este stângaci și a jucat la Miami. Îți dai seama că mișcarea nu va fi acolo pentru o vreme pentru că este încă în creștere", a spus Roddick.
Fostul tenismen american ajuns la 41 de ani a vorbit și despre faptul că Blanch a fost suficient de norocos pentru a avea ocazia să concureze împotriva lui Rafael Nadal, care se apropie de finalul carierei sale fantastice: "Ca și cum te poți uita la el și, evident, nu este Rafa de la 17 ani, care arăta de parcă putea să ridice la piept campioane. Nu mai este acel tip, dar este grozav în continuare. Acesta este momentul în care realizezi cât de norocos este Darwin dacă Rafa mai are trei turnee sau patru rămase de jucat. Darwin poate spune 'Am jucat cu Rafa!' E foarte tare. Sper să se bucure de asta", a adăugat el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo