Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grigor Dimitrov, eliminat la Madrid! Surpriza, produsă de un puști care nu mai jucase niciodată un turneu ATP pe zgură

Irina Aldea

Publicat 27/04/2024 la 23:04 GMT+3

Grigor Dimitrov, al 10-lea jucător al lumii, a fost eliminat încă din turul al doilea la Madrid de către un puști de doar 18 ani care nu mai jucase niciodată până acum un turneu ATP pe zgură.

Grigor Dimitrov, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Grigor Dimitrov, favorit numărul 9 la Madrid, a fost eliminat sâmbătă încă din turul al doilea la turneul Masters 1000 de la Caja Magica. Bulgarul, al 10-lea jucător al lumii, a cedat în trei seturi în fața tânărului său adversar, Jakub Mensik, aflat pe locul 74 ATP. Mensik, care a ieșit în evidență la turneul de la Doha, învingându-l acolo pe Rublev, s-a impus cu scorul de 6-2, (4) 6-7, 6-3 în fața lui Dimitrov, după două ore și 36 de minute de joc.
Pentru Mensik, care nu mai jucase niciodată până în prezent cu Dimitrov, aceasta este a doua victorie a anului în fața unui jucător aflat în Top 10 ATP, după Rublev (Doha). În primul său turneu ATP pe zgură, Mensik a arătat un nivel de joc excepțional. Serviciul și reverul au fost armele sale cele mai de preț în meciul cu Dimitrov.
CITEȘTE ȘI:

Jakub Mensik a dat lovitura la Madrid: l-a eliminat pe Dimitrov în turul 2

Datorită victoriei obținute în fața lui Grigor Dimitrov, Jakub Mensik a urcat în clasamentul ATP LIVE pe locul 65. Noua generație, din care fac deja parte Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune și Ben Shelton, printre alții, pare să aibă parte de un nou membru care amenință jucătorii din elita tenisului mondial masculin.
În turul al treilea, Jakub Mensik se va duela cu Felix Auger-Aliassime (35 ATP). Acesta din urmă l-a învins în două seturi pe francezul Adrian Mannarino, 6-0, 6-4. Înainte să treacă de Dimitrov, Mensik l-a învins în turul inaugural pe germanul Yannick Hanfmann, scor 6-4, 7-6 (3).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo