Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal "a smuls" victoria la Madrid și e în optimi! "Matadorul", chinuit de Cachin la Caja Magica

Irina Aldea

Actualizat 29/04/2024 la 20:20 GMT+3

Rafael Nadal s-a calificat luni în optimile de finală de la Madrid după ce l-a învins pe Pedro Cachin în trei seturi. "Matadorul" s-a chinuit în setul secund, pe care l-a cedat, dar a găsit puterea de a reveni pentru a se impune în trei seturi.

Rafael Nadal of Spain celebrates victory against Alex de Minaur of Australia in the Men's Singles Round of 64 match during Day Five of the Mutua Madrid Open.

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, câștigător a cinci titluri la Madrid, s-a calificat la ediția din acest an în optimile de finală, după ce l-a învins în trei seturi, la mare luptă, pe argentinianul Pedro Cachin, ocupant al locului 91 ATP. Rafa s-a impus cu scorul de 6-1, (5) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 5 minute de joc.
Solid pe picioare, Rafa a făcut un prim set foarte bun în fața lui Cachin, care a fost afectat parcă de oportunitatea de a-l întâlnit pe al doilea cel mai titrat tenismen din istorie. La primul meci direct dintre Nadal și Cachin, setul secund a avut o desfășurare total opusă față de manșa inaugurală.
Ibericul a scăzut ritmul destul de mult, oferindu-i lui Cachin șansa de a prelua inițiativa. Argentinianul a condus cu 4-1, însă Rafa a reușit să revină și să trimită setul în tiebreak. Nadal a început și acolo mai slab, Cachin distanțându-se la 4-1. Deși a încercat revenirea, Cachin a trecut primul linia de finish, reușind să trimită partida în decisiv.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, victorie chinuită la Madrid: l-a învins în 3 seturi pe Cachin și e în optimi la Caja Magica

Setul al treilea a debutat cu un break de partea lui Nadal, însă au urmat răsturnări de situație care au făcut ca decisivul să fie într-adevăr spectaculos. Ajutat de public și experiență, Rafa a știut exact când să aplice presiune pe adversar, astfel că argentinianul Cachin a cedat în final, fiind eliminat în turul al treilea.
După meciurile foarte bune cu Blanch (6-1, 6-0) și De Minaur (7-6, 6-3), Rafa a mai bifat o prestație încurajatoare în vederea participării la Roland Garros, arătând că e din ce în ce mai confortabil pe teren. În continuare, Rafa îl va întâlni pentru un loc în sferturile de finală pe favoritul numărul 30, Jiri Lehecka, ocupantul locului 31 ATP.
Rafael Nadal a cucerit la Caja Magica cinci titluri de-a lungul carierei, un record. Ultimul triumf al său aici a venit în 2017, după o finală disputată în compania lui Dominic Thiem. Rafael Nadal a câștigat trei meciuri consecutive în ATP după 602 zile, ultima dată a făcut-o la US Open 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo