Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suma impresionantă pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 11/12/2021 la 11:36 GMT+2

Ion Țiriac a vândut în această săptămână turneul de la Madrid. Presa a dezvăluit acum suma de bani pe care o va încasa miliardarul român în urma tranzacției.

Alexander Zverev Ion Tiriac Madrid Open

Credit imagine: Eurosport

În această săptămână, Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid către IMG, companie care mai deține și turneul de la Miami și care mai organizează alte mari evenimente, pe tot cuprinsul globului.
Tranzacția se va finaliza în primele luni din 2022, cele două părți ajungând deja la un acord. Potrivit unor surse din piață, citate de site-ul Top Iași, Țiriac va încasa în urma vânzării o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea la care a fost estimat turneul de către câțiva experți financiari.
De altfel, conform specialiștilor, pentru fiecare ediție a turneului de la Madrid, miliardarul român încasa aproximativ 30 de milioane de euro.
Citește și:

Cum a revoluționat Țiriac turneul de la Madrid și ce urmează

Turneul Mutua Madrid Open, de categorie Premier Mandatory, patronat de Ion Țiriac, a devenit una dintre atracțiile principale anuale in Capitala Spaniei, o competiție la care sportivii români au confirmat de fiecare dată. Simona Halep s-a impus la Madrid de 2 ori, în 2016 și 2017 și a avut de fiecare dată un parcurs bun acolo. De asemenea, echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-a impus pe zgura din Madrid în 2019.
"Noi întotdeauna am căutat la Madrid în feicare an să aducem un plus, dacă se poate. O dată am încercat să aducem 3000-5000 de oameni cu 5000 de rachete să intrăm în Cartea Recordurilor. Sau să facem un concurs cu 2000 de persoane. Sau să punem zgură albastră. Sau să facem un turneu de juniori simultan cu cel de seniori, chiar dacă nu s-a putut", a declarat Țiriac pentru Eurosport, în 2020.
În ultimii ani, miliardarul român a avut mari probleme cu autoritățile din Spania, care i-au pus mereu bețe în roate în organizarea celui mai mare turneu de tenis din Peninsula Iberică. Țiriac chiar a amenințat că va muta competiția la Berlin, dar în cele din urmă aceasta a rămas în capitala Spaniei. Mutat de la Stuttgart în 2002, Madridul va avea la a 20-a aniversare noi organizatori.
Țiriac a dus turneul de la Madrid la un nivel incredibil, dar e de așteptat ca noii organizatori să crească și mai mult brandul. Exemplu în acest sens este Miami Open, care a cunoscut un succes imens din 2014, de când a intrat în portofoliul IMG. Aceștia au mutat turneul pe Hard Rock Stadium, "casa" lui Miami Dolphins, mai mult de 350.000 de fani participând la eveniment ediție de ediție. E cea mai mare audiență din lume pentru un turneu de tenis, exceptând competițiile de Grand Slam.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo