Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz - Alexander Zverev, în optimi la Madrid! Neamțul are un argument solid să spere la victorie

Nicu Savin

Publicat 01/05/2023 la 20:27 GMT+3

Carlos Alcaraz - Alexander Zverev este cel mai așteptat meci din optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Jucătorul german, campion de două ori la Caja Magica, este încrezător că poate obține o victorie mare, argumentând că se simte foarte bine la altitudinea din capitala Spaniei și că a pierdut un singur meci în carieră pe Arena Manolo Santana.

Alexander Zverev e în optimi la Madrid! Victorie zdrobitoare cu Hugo Grenier

Alexander Zverev și Carlos Alcaraz se vor duela marți, în optimile de finală ale turneului Masters de la Madrid. Faptul că neamțul se află doar pe locul 16 ATP a făcut ca această confruntare, care a fost finala de anul trecut, să aibă loc devreme în acest turneu.
Alcaraz vine după 7 meciuri consecutive câștigate pe zgură, înainte de Madrid el cucerind trofeul la Barcelona fără să piardă set. În schimb, Zverev încă se chinuie să ajungă la forma de dinainte de accidentarea gravă suferită anul trecut la Roland Garros, iar la primele două turnee pe suprafața roșie a capotat devreme, pierzând în optimi la Monte Carlo (la Daniil Mdvedev) și în primul meci de la Munchen (la Christopher O'Connell).

Zverev, încrezător înaintea duelului cu Alcaraz de la Madrid: "Am pierdut o singură dată pe Manolo Santana"

Chiar și așa, Zverev este încrezător că poate face un turneu mare la Madrid, chiar dacă îl va întâlni pe numărul doi mondial. Neamțul a spus că este nerăbdător să revină pe Arena Manolo Santana, acolo unde a pierdut o singură dată în carieră și a subliniat că altitudinea ridicată din capitala Spaniei îl favorizează.
"Am jucat bine azi (n.r.duminică), cu siguranță, dar cred că și adversarul meu a fost puțin nervos. Mă simt bine aici, abia aștept săptămâna viitoare. Îmi place să joc la Madrid, la această altitudine, cred că am pierdut un singur meci pe Manolo Santana în toată cariera. Este un loc în care ador să mă întorc, care îmi dă încredere și aștept cu nerăbdare săptămâna lungă care urmează", a spus Zverev, citat de welovetennis.fr.
Alexander Zverev a participat de 5 ori la Mastersul de la Madrid și a câștigat trofeul de două ori, în 2018 și 2020. Singurele lui eșecuri pe zgura de la Caja Magica au venit în sferturile de finală din 2017 (la Pablo Cuevas) și 2019 (la Stefanos Tsitsipas), respectiv în finala de anul trecut (la Carlos Alcaraz).
Zverev și Alcaraz s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră, iar germanul are un avantaj de 3-1 la directe. Înaintea ultimului act de la Madrid din 2022, neamțul îl învinsese pe Carlitos de două ori în 2021, la Acapulco și Viena. După eșecul de la Caja Magica de anul trecut, Zverev și-a luat revanșa la Roland Garros, unde a câștigat în 4 seturi în fața ibericului, în sferturi.
Turneul ATP Masters 1000 de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 7 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo