Carlos Alcaraz a ajuns la patru trofee în 2022, dar cel de la Madrid pare a fi cel mai valoros pentru că în cadrul turneului i-a învins, printre alții, pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev. Germanul i-a cedat în finală, după doar 64 de minute de joc, Alcaraz câștigând cu 6-3, 6-1.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

Vorbind în timpul festivității de premiere, Zverev a salutat faptele lui Alcaraz din 2022, căruia nu s-a sfiit să-i spună că e cel mai bun din lume:
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 2 ORE
"Chiar acum ești cel mai bun jucător din lume. Este minunat pentru tenis să vedem că avem un nou superstar care va câștiga atât de multe turnee Grand Slam și care va fi numărul 1 mondial. Cred că vei câștiga acest turneu ori de câte ori vei dori", a declarat Zverev.
La conferința de presă de după meci, Carlos Alcaraz a mărturisit că nu se consideră cel mai bun doar pentru că a câștigat turneele de la Barcelona și Madrid. Tânărul jucător de tenis a punctat că mai are multe de îmbunătățit la jocul său.
"Pentru că am câștigat la Barcelona și Madrid, nu mă consider cel mai bun din lume. Djokovic este numărul 1 în clasament. Trebuie să îmbunătățesc totul. Uitați-vă la Rafa, Djokovic și Federer, toți se îmbunătățesc și nu stagnează, asta vreau să fac și eu. Am lovituri bune, dar pot fi îmbunătățite și pot deveni și mai bune", a declarat Carlos Alcaraz, citat de Marca.
Citește și:

Alcaraz s-a retras din turneul de la Roma

După victoria de la Madrid, Alcaraz a luat decizia de a se retrage de la turneul Masters de la Roma, unde primul său adversar ar fi trebuit să fie Christian Garin.
Ibericul în vârstă de 19 ani a suferit o entorsă la gleznă și s-a lovit la unul dintre degetele de la piciorul drept după ce a căzut în meciul cu Rafael Nadal. În aceste condiții, staff-ul medical l-a sfătuit să ia o pauză înainte de Roland Garros, competiție programată în perioada 22 mai - 5 iunie.
Turneul de Grand Slam din capitala Franței este prioritatea lui Carlos Alcaraz, care se va afla în premieră printre cei 32 de capi de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 19 mai.
Astfel, Alcaraz și-a luat o mică pauză de la competiții, dar va continua, potrivit presei din Spania, să se pregătească pentru următorul turneu la care vrea să își continue ascensiunea în clasamentul ATP.
"Din dorința de a lupta pentru un Grand Slam, trebuie să mă odihnesc și să-mi recuperez glezna și piciorul pentru a fi la capacitate de 100% la Paris", a declarat Alcaraz, după finala cu Zverev.
Wimbledon
Jannik Sinner a câștigat duelul tinerei generații contra lui Alcaraz și e în sferturi la Wimbledon
ACUM 5 ORE
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
IERI LA 13:07