Rafael Nadal (4 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, după ce a trecut în optimi de belgianul David Goffin (60 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-6(9), la capătul unei partide de 3 ore și 8 minute. Campionul spaniol a avut parte de o misiune dificilă astăzi, fiind nevoit să salveze patru mingi de meci ale belgianului, pentru a obține calificarea în turul următor.
Într-un debut de partidă în care nu a servit extraordinar, Nadal și-a pierdut serviciul în primul set, la 2-2, dar campionul spaniol a revenit imediat și a realizat rebreak-ul. Spaniolul a reușit un nou break în următorul game pe serviciul belgianului, pentru ca setul să îl închidă pe propriul serviciu, la 6-3.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Martina Trevisan, prima jucătoare calificată în sferturile de finală
ACUM 4 ORE
În setul al doilea, Nadal a reușit un break la zero și părea că se îndreaptă către o victorie în două seturi, dar spaniolul nu a putut profita de cele două mingi de meci pe care le-a avut la dispoziție, iar Goffin a revenit și a trimis setul secund în prelungiri. La 6-5 pentru belgian, Nadal a avut ocazia de a trimite setul în tiebreak, dar Goffin a câștigat cu 7-5, iar partida de pe arena Manolo Santana a avut nevoie de set decisiv.
Setul decisiv a fost unul extrem de echilibrat, singurele șanse de break venind în primul game al setului, pe serviciul lui Goffin. Apoi, cei doi și-au făcut serviciul fără mari probleme, iar partida s-a decis la tiebreak, acolo unde Nadal s-a impus cu 11-9, după ce a salvat nu mai puțin de patru mingi de meci în tiebreak.
Aceasta a fost a opta întâlnire directă dintre cei doi, campionul spaniol câștigând de șase ori în fața jucătorului belgian, care rămâne fără victorie în fața lui Nadal pe zgură.
Citește și:

Rafael Nadal s-a calificat în sferturile turneului de la Madrid

Calificat în sferturile de finală de la Madrid, Rafael Nadal va juca vineri împotriva câștigătorului partidei dintre Cameron Norrie (11 ATP) - Carlos Alcaraz (9 ATP), partidă care va avea loc în această seară, nu mai devreme de ora 21:00.
Pentru Nadal, partida cu Goffin a fost abia al doilea meci disputat după ce a revenit pe terenul de tenis, în urma accidentării suferite la Indian Wells, la finalul lunii martie.
În turul precedent, Rafael Nadal l-a învins pe sârbul Miomir Kecmanovic, scor 6-1, 7-6(4).
5 titluri are Rafael Nadal la Madrid, ultimul cucerit în anul 2017.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
IERI LA 09:29
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03