Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, back in business înainte de Madrid: "Dacă totul merge conform planului, voi fi pe teren"

Maria Olteanu

Publicat 22/04/2024 la 20:56 GMT+3

Carlos Alcaraz a traversat o perioadă mai complicată în ultimele săptămâni, având câteva probleme de ordin medical care l-au ținut departe de terenul de tenis. Ibericul a fost nevoit să ia o pauză, însă acum pare pregătit pentru provocarea numită Madrid.

Carlos Alcaraz durante Roland Garros 2023.

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz s-a retras de la Monte Carlo și Barcelona, acuzând probleme de ordin medical. Ibericul a stat câteva zile departe de teren și în unele momente prezența sa la Madrid a fost pusă sub semnul întrebării.
Acum, fostul lider mondial pare că se simte tot mai bine, așa că va putea concura la competiția din țara sa, pentru a se pregăti cât mai bine în vederea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.
Spaniolul a revenit la începutul acestei săptămâni la antrenament și este optimist că se va reface complet până când va veni momentul să debuteze pe tabloul principal de la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, spre finele acestei săptămâni.
"Mă simt mai bine. Din punct de vedere emoțional, mă simt foarte bine. În cele din urmă, când m-am întors de la Monte-Carlo, am încercat să fac tot posibilul pentru a fi la Barcelona, dar nu s-a putut. M-a durut.
Sper să joc la Madrid, pentru că în fiecare an fac tot ce pot pentru a fi acolo. Nu vreau să iau nimic de la sine înțeles, dar după ultimele zile - astăzi m-am antrenat deja cu o rachetă - îndrăznesc să spun că, dacă totul merge conform planului, voi fi acolo", a ținut să precizeze ibericul, citat de AS.com.

SINNER ȘI ALCARAZ, PRINCIPALII FAVORIȚI LA MADRID

Carlos Alcaraz va încerca să scrie istorie la Mutua Madrid Open în această săptămână, când va încerca să devină primul jucător care câștigă trei titluri consecutive la turneul ATP Masters 1000 din capitala Spaniei. Cu toate acestea, el va fi pus la încercare la Caja Magica, tragerea la sorți de luni oferindu-i un traseu complicat numărului 3 mondial.
Alcaraz participă la primul său eveniment european pe zgură din acest sezon, după ce a ratat turneele de la Monte Carlo și Barcelona din cauza unei accidentări la brațul drept. Jucătorul în vârstă de 20 de ani își va începe campania de apărare a titlului împotriva lui Alexander Shevchenko sau Arthur Rinderknech și l-ar putea înfrunta pe italianul Lorenzo Musetti în turul al treilea. Campionul de la Munchen, Jan-Lennard Struff, care a pierdut în fața lui Alcaraz în finala de la Madrid din 2023, este un potențial adversar în turul al patrulea.
Dacă va juca la nivelul arătat la ultimele două ediții, Alcaraz ar putea juca în sferturile de finală cu Holger Rune, cap de serie 11, sau cu Andrey Rublev, cap de serie 7. Rune îl va înfrunta în primul meci pe finalistul de la București, Mariano Navone, sau pe austriacul Alexei Popyrin, în timp ce Rublev îl va înfrunta pe Daniel Evans sau un jucător venit din calificări.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo