Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina, a egalat recordul Simonei Halep și al Serenei Williams, după ce s-a calificat în optimi la Madrid

Dani Morar

Publicat 28/04/2024 la 16:36 GMT+3

Elena Rybakina s-a calificat în optimile turneului de la Madrid, învingând-o cu 6-1, 6-4 pe Mayar Sheriff, la capătul unei ore și 31 de minute de joc. Kazaha a egalat un record pe zgură deținut de Serena Williams, Simona Halep și Iga Swiatek.

Finalul celui mai dramatic meci din istorie! Așa a învins-o Blinkova pe Rybakina la Melbourne

Elena Rybakina merge ceas la Madrid, acolo unde a ajuns în faza optimilor de finală. Jucătoarea din Kazahstan a trecut în primul tur de Lucia Bronzetti, iar acum a învins-o în 16-imi pe egipteanca Mayar Sheriff cu 6-1, 6-4, pentru a-și asigura calificarea în turul următor.
A patra jucătoare a lumii este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA, având un bilanț la victorii de 28-4 în 2024. A fost a 14-a victorie consecutivă pe zgură, după titlul de la Stuttgart, adunând 374 de zile în care este neînvinsă pe această suprafață.
Odată cu victoria de la Madrid în fața lui Mayar Sheriff, Elena Rybakina a devenit abia a 4-a jucătoare care adună 14 victorii consecutive pe zgură, după Serena Williams, Simona Halep și Iga Swiatek.
Rybakina are 475 de lovituri direct câștigătoare în turneele WTA 1000 în 2024, deținând recordul din acest punct de vedere, la mare distanță de locul 2. Danielle Collins, adversara lui Jaqueline Cristian e a doua în top cu 363 de astfel de lovituri, cu 112 mai puține decât kazaha.
Citește și:

Elena Rybakina, încrezătoare în forțele proprii, la Madrid

Rybakina a dezvoltat o defensivă excelentă pe zgură, lucru demonstrat și în partida cu Mayar. Deși serviciul 1 nu a intrat în peste jumătate din ocazii, numărul 4 WTA a câștigat 85% din mingile de pe primul serviciu (22 din 26) și nu și-a pierdut niciodată serviciul.
La final, Elena a fost întrebată cum va aborda a doua jumătatea a acestui sezon: "Ești numărul 2 în WTA race acum. Cum te simți înainte de a doua jumătate a anului 2024?"
"Dacă voi continua în acest fel va fi grozav. Voi încerca să dau totul și să fiu constantă. Cel mai important, să fiu sănătoasă. Simt că joc bine, Vreau doar să continui pe acest trend ascendent", a declarat Rybakina la finalul partidei.
Elena Rybakina are parte o partidă accesibilă în optimi, acolo unde va da peste Sara Bejlek, o jucătoare de doar 18 ani, clasată pe locul 136 în lume. Dacă trece de cehoaica, va avea o misiune mult mai dificilă în sferturi, unde se poate duela cu Ons Jabeur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo