Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, debut în forță la Madrid! A învins-o pe Wang și o așteaptă pe Cîrstea în turul 3

Bianca Dumitru

Publicat 25/04/2024 la 21:47 GMT+3

Iga Swiatek a debutat cu o prestație solidă, în această seară, în cadrul turneului WTA 1000 de la Madrid. Liderul WTA a învins-o fără drept de apel pe Xiyu Wang și va da în turul 3 peste Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek s-a calificat, în această seară, în turul 3 al turneului WTA 1000 de la Madrid. Poloneza, care e cap de serie nr. 1, a învins-o în două seturi pe Xiyu Wang, scor 6-1, 6-4, după doar o oră și 18 minute de joc.
Chinezoaica de pe locul 52 mondial, care a trecut în primul tur de Ana Bogdan (scor 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2), a intrat foarte greu în meci împotriva Igăi Swiatek. Liderul WTA a condus cu 4-0 până când a cedat primul game, iar apoi a mai avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-și adjudeca setul.
În partea a doua a meciului, Iga a câștigat primele două game-uri la 0 și a intrat serios în avantaj pe tabelă, conducând cu 3-0 și 4-1. Ulterior, însă, Wang a reușit să revină și a cucerit trei game-uri la rând, egalând la 4-4.
Swiatek s-a mobilizat foarte bine în momentul în care s-a văzut egalată și a închis meciul după două game-uri în care a cedat doar 3 puncte.
Citește și:

Iga Swiatek - Sorana Cîrstea, în turul 3 la Madrid

După victoria în fața lui Wang, pentru Iga Swiatek urmează, în turul 2 al turneului de la Madrid, duelul cu Sorana Cîrstea. Românca, favorita nr. 27 a competiției, s-a calificat în 16-imi după ce a trecut de Alexandra Eala, scor 3-6, 7-6 (6), 4-6.
Swiatek și Cîrstea au mai stat față în față până acum de 3 ori, poloneza impundându-se în fiecare partidă. Liderul mondial a cedat un singur game în fața româncei, în ianuarie 2022, la Australian Open.
De atunci, ele s-au mai întâlnit în martie anul trecut, la Indian Wells, și în februarie, la Doha. În cea mai recentă confruntare directă, Sorana a reușit să câștige doar două game-uri în fața lui Swiatek.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo