Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jabeur a pus punctul pe 'i', după ce a distrus-o pe Ostapenko la Madrid! Discursul manifest al tunisiencei

Irina Aldea

Actualizat 29/04/2024 la 16:58 GMT+3

Ons Jabeur s-a calificat în sferturile de finală la Madrid după ce i-a cedat Jelenei Ostapenko doar patru game-uri, iar la conferința de presă a ținut un discurs manifest despre cât de puțin este promovat tenisul mondial feminin în comparație cu cel masculin.

Ons Jabeur, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko (cap de serie numărul 9), cu 6-0, 6-4, după doar 68 de minute de joc.
Jabeur, care acum conduce cu 3-2 la duelurile directe cu Ostapenko, va juca în sferturi cu învingătoarea dintre americancele Coco Gauff (a treia favorită) şi Madison Keys (cap de serie numărul 18). Pentru Jabeur, campioana din 2022, a fost a noua sa victorie consecutivă la Madrid. La conferința de presă, tunisianca a ținut un discurs manifest despre situația tenisului mondial feminin.
CITEȘTE ȘI:

Ons Jabeur, discurs manifest la Madrid, după ce a distrus-o pe Ostapenko

Ons Jabeur a precizat în fața jurnaliștilor că femeile încă nu sunt tratate în mod egal în lumea tenisului sau în lumea sportului: "Merităm mai mult... Nu am văzut niciun meci al unei femei la televizor la Madrid, nici măcar o femeie spaniolă. Simt cătenisul este unul dintre sporturile în care sunt mândră să joc ca femeie. Simt că avem un drum lung de parcurs, mai ales aici la Madrid și la Roma, în Europa în general.
Simt că oamenii trebuie să respecte mai mult femeile și trebuie să respecte modul în care jucăm. Felul în care sunt tratate femeile diferă enorm de cum sunt tratați bărbații. Poate că oamenii din afară nu văd asta. Cu siguranță sunt una dintre persoanele care doresc să vorbească. Îmi place foarte mult să urmăresc tenisul feminin, îmi place să urmăresc sporturile feminine în general. Cred că merităm mai mult. Nu e ca și cum nu am face niciun efort și cerem mai mult decât merităm", a transmis Ons Jabeur, care a continuat să vorbească despre acest subiect, spunând că e necesar ca oamenii să înțeleagă mesajul ei.
"Cred că tenisul feminin a parcurs un drum lung. Sunt foarte recunoscătoare pentru Billie Jean King și pentru toate celelalte femei care au luptat din greu, Serena, Maria, toate. Cred că o mulțime de jucătoare trebuie să fie conștiente de asta și să știe ce se întâmplă cu adevărat. Uneori nu cred că este vorba doar de bani, ci și de respect. V-am spus de atâtea ori că oamenii ar judeca tenisul feminin fără să vadă măcar un meci. Asta mă enervează foarte mult.
Simt că uneori suntem programați. Chiar și noi, eu am crescut deschizând televizorul spunând: 'Bine, hai să ne uităm la fotbal. La ce meci? La Ronaldo'. Nu avem ocazia să ne uităm la o mulțime de sporturi feminine în general, ceea ce se schimbă acum, dar cred că suntem în 2024, avem nevoie de mai mult decât atât. Vreau să deschid televizorul și să nu văd doar Cupa Mondială feminină. Cupa Mondială masculină, pot să o numesc și Cupa Mondială masculină? Aceste lucruri, sunt mici detalii care fac diferența.
Simt că, în calitate de femeie care joacă, pentru mine, inspirând o întreagă generație nouă, de exemplu, aici, în Spania, mi-ar plăcea să merg la hotel și să deschid televizorul și să văd un meci de tenis feminin. Nu am văzut nici măcar o dată un meci de tenis al unei femei. Tot ceea ce arată - evident, înțeleg că joacă multe tenismene din Spania, dar de ce nu le vedem la TV? Nici măcar pe jucătoarele spaniole nu le arată.Pentru mine este foarte frustrant să văd asta. Cum poți să inspiri fetele tinere fără să arăți vreun meci în acest sens? Apoi spun: 'Bine, tenisul masculin este mai bun'", a mai spus Jabeur la Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo