Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, prima semifinalistă la Madrid! Recordul deținut de Simona Halep, "amenințat" de poloneză

Irina Aldea

Actualizat 30/04/2024 la 16:55 GMT+3

Iga Swiatek a obținut marți calificarea în semifinale la Madrid, după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, revenind de la 0-1 la seturi. Poloneza i s-a alăturat Simonei Halep într-un top interesant, câștigând setul secund la 0.

Iga Swiatek, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a avut parte azi de primul test la turneul de 1000 de puncte de la Madrid. Liderul mondial din WTA a cedat primul set în competiție, dar a revenit spectaculos și a mai pierdut doar două game-uri până la final, calificându-se în semifinale la Caja Magica.
Iga Swiatek a trecut în sferturile de finală de favorita numărul 11, Beatriz Haddad Maia, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute de joc. Aceasta a fost a patra întâlnire directă dintre Swiatek și Haddad Maia, scorul fiind acum 3-1 în favoarea polonezei. Liderul WTA are la activ în acest sezon competițional 30 de victorii și doar 4 înfrângeri.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek este prima semifinalistă de la Madrid! Recordul Simonei Halep, amenințat de poloneză

Câștigând setul secund cu 6-0 în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, Iga Swiatek a devenit a doua jucătoare care își adjudecă peste 10 seturi la 0 în turneele WTA 1000 pe zgură, alături de Simona Halep - cu 17 seturi câștigate la 0 (meciuri încheiate).
Învingând-o pe Beatriz Haddad Maia la Madrid, Iga Swiatek le-a egalat pe Serena Williams și Maria Sharapova (29) în ceea ce privește cele mai puține meciuri necesare pentru a obține 25 de victorii în turneele WTA 1000 pe zgură, de la introducerea acestui format în 2009. Mai mult decât atât, Iga Swiatek a ajuns în a 15-a semifinală WTA 1000 de la începutul sezonului 2020. Swiatek este singura jucătoare cu peste 10 semifinale WTA-1000 în acest interval, Aryna Sabalenka și Maria Sakkari fiind următoarele (opt fiecare).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo