Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, șanse minime de a primi un wildcard la Roland Garros! Verdictul fostului antrenor al sportivei

Bianca Dumitru

Actualizat 30/04/2024 la 12:16 GMT+3

Simona Halep riscă să rateze Roland Garros. Sportiva, care nu a jucat la Madrid și nu va participa nici la Roma, are șanse minime de a primi un wildcard la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Fostul ei antrenor, Artemon Apostu-Efremov, a vorbit despre cum se acordă aceste invitații.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a revenit recent în circuit, dar nu a jucat decât un meci de când i s-a ridicat suspendarea. După duelul de la Miami, sportiva noastră nu a mai putut evolua din cauza problemelor medicale.
Fostul lider WTA obținuse o invitație de la organizatorii de la Madrid, competiție pe care a câștigat-o de două ori, dar accidentarea suferită a împiedicat-o să ajungă la turneul de la Caja Magica.
Simona Halep nu va fi prezentă nici la turneul WTA 1000 de la Roma, pentru că nu a primit un wildcard pentru competiția din capitala Italiei, organizatorii hotărând să acorde invitațiile tenismenelor din zonă, mai slab clasate.
După turneul de la Roma, sportiva noastră ar putea să rateze și turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Pentru a participa, Simona ar avea nevoie de un wildcard, dar sunt șanse minime ca organizatorii să aleagă să-i dea româncei o invitație.
Acest lucru a fost dezvăluit de fostul antrenor al lui Halep, Artemon Apostu-Efremov, care a explicat cum se acordă wildcard-urile la toate competițiile majore din tenis, cu excepția turneului de la Wimbledon.
Citește și:

Simona Halep, fără șanse la un wildcard la Roland Garros?

"Fiecare are dreptul la părerea lui. Invitațiile se dau de către organizatori. Dacă ea așa consideră, e dreptul ei. Nu înseamnă că asta va influența vreun pic decizia organizatorilor.
Sunt turnee care vor dori să îi ofere Simonei wildcard, iar altele nu vor dori sau nu vor putea. De exemplu, la Grand Slam, ele sunt decise mult mai devreme, au niște obligații, niște schimburi de făcut cu Australia, cu SUA, cum e cazul turneului de la Roland Garros.
Doar Wimbledon-ul are o politică autonomă, celelalte cooperează. Fiecare are dreptul la părerea lui. Nu trebuie să o judecăm, putem să o acceptăm", a declarat Artemon Apostu-Efremov, potrivit Sport.ro.
Cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros, va avea loc în perioada 20 mai - 9 iunie și va fi transmis de Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo