La trei săptămâni după cea de-a 13-a încoronare de la Roland Garros , Rafael Nadal se va întoarce la Paris pentru ultimul turneu Masters 1000 al acestui sezon. Spaniolul și-a anunțat prezența la această competiție prin intermediul unui mesaj postat pe contul personal de Twitter.
"E timpul pentru sezonul in-door. Da, mă pregătesc pentru Paris", a fost mesajul spaniolului alături de o fotografie de la un antrenament.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Cu toate acestea, Nadal nu se va alătura lui Novak Djokovic și Dominic Thiem săptămâna viitoaare la Viena (26 octombrie - 1 noiembrie), în ciuda invitației primite de la directorul turneului, care spera să-i aibe în capitala Austriei pe primii 3 tenismeni din lume.

Mastersul de la Paris, unul dintre puținele turnee care îi lipsesc din palmares lui Nadal

După ce a câștigat pentru a 13-a oară la Roland Garros, Nadal nu a oferit informații clare despre turneele la care va mai participa pe acest final de sezon, dar după discuții avute cu echipa sa a decis să joace la Paris.
Nadal nu a câștigat niciodată acest turneu, care alături de Mastersul de la Miami (5 finale) și cel de la Shanghai (2 finale) sunt singurele din seria Masters care îi lipsesc din palmares.
Numărul doi mondial a participat de numai 7 ori la Mastersul de la Paris, explicația fiind poziționarea acestuia destul de târzie în calendar, perioadă în care spaniolul a preferat de obicei să nu mai concureze, mai ales că suptrafața pe care se joacă este una care solicită foarte mult genunchii și așa vulnerabili ai ibericului.
La prima sa participare la Paris, Nadal a ajuns în finală, dar a pierdut în fața argentinianului David Nalbandian. De atunci spaniolul nu a mai prins vreo finală, de multe ori problemele de sănătate determinându-l să se retragă. Așa s-a întâmplat și anul trecut, când s-a retras din competiție chiar înaintea semifinalei pe care trebuia să o dispute cu Dennis Shapovalov.
Astfel, Nadal ar putea atinge la acest turneu borna istorică a celor 1000 de victorii din carieră (dacă se includ și cele 2 succese de la Laver Cup). În absența lui Djokovic, care se așteaptă să participe doar la Viena și la Turneul Campionilor, Nadal va fi principalul favorit la turneul din capitala Franței de săptămâna viitoare.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54