În primul set, ambii jucători au făcut un meci perfect, ajungându-se până în tiebreak, unde Daniil Medvedev s-a impus cu 7-3. Setul doi a debutat cu un serviciu pierdut al rusului. După ce și-au împărțit mai multe game-uri, Rafael Nadal a mai reușit o minge de break în fața lui Medvedev.
În setul decisiv, jucătorul rus a avut un start extraordinar, reușind două breakuri consecutive în fața jucătorului spaniol. La scorul de 1-5, Nadal a trebuit să salveze o minge de meci, înainte de a-și câștiga serviciul. A fost momentul psihologic al partidei, Rafa descătușându-se efectiv după acel punct. A câștigat 5 gameuri la rând, penru o revenire cum nu a reușit de multe ori într-o carieră impresionantă. În cele din urmă, setul a ajuns în tiebreak, unde spaniolul s-a impus cu 7-4.
Partida dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev s-a întins pe o durată de aproximativ două ore și 50 de minute de joc.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 11 ORE
Victoria e una de o importanță deosebită pentru tenismanul din Manacor: pe lângă faptul că are șanse intacte la semifinalele competiției pe care nu a câștigat-o încă, cele 200 de puncte aferente victoriei sunt extrem de utile în lupta cu Djokovic pentru șefia clasamentului ATP la finalul anului.
În următoarea partidă din grupa Andre Agassi, Nadal se va lupta cu Stefanos Tsitsipas, iar Daniil Medvedev îl va întâlni pe Alexander Zverev.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
IERI LA 16:27
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
IERI LA 13:39