Naomi Osaka a fost protagonista unui moment delicat înainte de startul turneului de la Cincinnati. La prima conferință de presă de după retragerea sa de la Roland Garros, sportiva a izbucnit în lacrimi în timpul întrebărilor puse de jurnaliști.
Nipona a fost întrebată despre relația sa cu presa, reporterul sugerând că Osaka ar fi folosit mass-media în avantajul ei, dar nu ar fi acceptat să participe la conferințe de presă.
După ce i-a oferit un răspuns amplu, jucătoarea de tenis a început să plângă, moderatorul conferinței acordându-i o pauză de 5 minute pentru a se calma. Ulterior, sportiva a revenit la microfon, răspunzând celorlalte întrebări ale jurnaliștilor.
Australian Open
Mats Wilander nu vede cu ochi buni viitorul lui Naomi Osaka în tenis! Anunțul fostului campion
ACUM 10 ORE

Naomi Osaka va debuta la Cincinnati Open în această vară în turul 2, unde o va înfrunta pe învingătoarea duelului dintre Su-Wei Hsieh și Cori Gauff, care este programat în această seară.

Osaka a dat cărțile pe față

La turneul de la Roland Garros, Naomi Osaka a provocat o adevărată furtună după ce a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. Jucătoarea din Japonia s-a retras înaintea turului al doilea după ce a fost amendată și amenințată cu excluderea de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
După aproape o lună și jumătate de la acel moment, Naomi Osaka a vorbit despre episoadele de depresie și despre conflictul cu presa. Nipona a comentat pentru revista Time evenimentele de la Roland Garros:
"În momentul în care am ales să nu merg la conferințele de presă de la Roland Garros, trebuia să fiu pregătită pentru ce avea să urmeze. Am simțit o presiune enormă să îmi dezvălui simptomele, mai ales că presa și organizatorii nu mă credeau.
De asemenea, nu aș mai dori să mi se mai verifice în public istoricul medical, așa că voi cere presei mai multă intimitate și empatie data viitoare când ne vom întâlni. Sper ca oamenii să realizeze că uneori e ok să nu fii ok și că e bine să vorbești despre asta", a spus Osaka la începutul lunii iulie.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
IERI LA 12:45