”Îmi pare foarte rău că trebuie să mă retrag din cauza unei accidentări. M-am accidentat la tendonul stâng ieri în al doilea tiebreak și nu m-am recuperat peste noapte așa cum am sperat. A fost o săptămână dificilă și veau să mulțumesc tuturor pentru susținerea oferită”, a afirmat Osaka.
Protestul lui Naomi Osaka la adresa rasismului a avut ecou în tot sportul mondial. Nipona a vrut să se retragă înaintea semifinalei cu Elise Mertens pentru a trage un semnal de alarmă asupra violențelor produse de poliția americană la adresa cetățenilor de culoare.
Tenis
Scene incredibile în Franța, acolo unde Moutet și Andreev au fost la un pas de bătaie
ACUM 32 MINUTE

Naomi Osaka, solidară cu mișcarea Black Lives Matter

După o zi de pauză, Naomi a revenit pe teren și a învins-o pe Elise Mertens: 6-2, 7-6. Ea s-a calificat astfel în finala de la Cincinnati Open, unde urma să o întâlnească pe Victoria Azarenka.
Naomi Osaka a decis inițial să se retragă din semifinala pe care trebuia să o joace cu Elise Mertens pentru a-și arăta solidaritatea cu mișcarea Black Lives Matter din SUA. Protestul său a tras un semnal de alarmă iar cele mai importante foruri din tenis - WTA, ATP și USTA - au luat act de decizia sportivei din Japonia și au decis oprirea tuturor meciurilor de la Cincinnati cu o zi.
Astfel, după o zi fără meciuri, Osaka a revenit și a învins-o cu 6-2, 7-6 pe Elise Mertens și s-a calificat în finala de la Cincinnati unde urma să o aibă adversară pe Victoria Azarenka.
După retragerea lui Osaka, Azarenka a fost declarată campioană, ea ajungând astfel la al 21-lea turneu câștigat în carieră, același număr ca Simona Halep, ambele având în palmares câte două titluri de Grand Slam.
Azarenka va urca pe locul 35 mondial, însă întrebările mai importante se pun în ceea ce o privește pe Osaka. Ea are foarte puțin timp la dispoziție să se recupereze în condițiile în care US Open, transmis exclusiv pe Eurosport, va începe luni, 31 august.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în sferturile de la Tel Aviv! Un game din setul secund a durat 25 de minute
ACUM 10 ORE
Tenis
Federer a dezvăluit ce va face în continuare, la o săptămână de la retragere: "Mă uit de pe canapea"
ACUM 12 ORE