A doua jucătoare a lumii în prezent, Naomi Osaka a cucerit patru titluri de Grand Slam în cariera ei, toate pe hard (US Open 2018, 2020 și Australian Open 2019, 2021). Nipona își dorește să aibă succes și pe suprafața roșie, iar din acest motiv e dispusă să încerce orice pentru a triumfa la turneele importante programate în sezonul dedicat zgurii.
Osaka lucrează în acest moment cu fostul antrenor al Simonei Halep, Wim Fisette, însă ea a decis să facă o angajare de ultim moment pentru a-și crește șansele de a câștiga cât mai multe meciuri pe zgură. Japoneza l-a angajat în urmă cu câteva luni pe preparatorul fizic Yutaka Nakamura, alături de care a lucrat și la Australian Open, turneu pe care l-a cucerit. În urma deciziei de a-l coopta pe Nakamura, Osaka este de părere că are mult mai multe șanse să scrie istorie și pe suprafața roșie.

Naomi Osaka face orice pentru a obține succesul la Roland Garros

Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24
Înainte de a lucra cu Yutaka Nakamura, Naomi Osaka a lucrat cu Abdul Sillah, preparatorul fizic angajat de curând de Bianca Andreescu. "Mi-ar plăcea enorm să câștig un turneu pe zgură. Voi învăța multe lucruri de la Wim, el e foarte energic și încântat de tranziția pe noi suprafețe. Va fi distractivă perioada următoare și sunt convinsă că se vor întâmpla lucruri bune.
Îmi pare foarte rău de fiecare dată pentru echipa mea atunci când pierd, dar ei sunt mereu acolo pentru mine, mă susțin indiferent de ce mi se întâmplă. Va fi foarte interesant, dar simt că acum mai mult ca oricând am libertate mult mai mare pe terenurile acoperite de zgură și de iarbă decât pe hard. Simt că învăț în fiecare zi să joc pe aceste suprafețe, pe care încă nu am obținut rezultate mari, dar lucrez la asta. De când îl am pe Yutaka alături de mine mă simt mai în siguranță, nu am mai pierdut la fel de mult și îmi dă mereu o energie pozitivă", a spus Naomi Osaka pentru WTA Insider.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42