Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Bine ai revenit, Simo!" Halep, elogiată în presa din toată lumea, după triumful de la Toronto! Ce scriu WTA și L'Équipe

Irina Aldea

Actualizat 15/08/2022 la 10:46 GMT+3

Simona Halep a cucerit duminică titlul cu numărul 24 al carierei, la Toronto, câștigând o finală fantastică în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia. Presa din toată lumea a scris despre succesul superb al româncei în Canada.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a impus în marea finală de la Toronto și a câștigat titlul cu numărul 24 al carierei, al 3-lea în Canada (2016 și 2018 la Montreal), după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, la capătul unui meci epic de două ore și 18 minute de joc. La Toronto, Simona a trecut de Vekic, Zhang, Teichmann, Gauff, Pegula și Haddad Maia, cedând două seturi, în semifinală și finală. Acesta este primul titlu cucerit alături de Patrick Mouratoglou.
Marea noastră campioană a ajuns la 9 titluri de WTA 1000 în carieră. Din 2009 până în prezent doar două jucătoare s-au impus în mai multe turnee de asemenea nivel: Serena Williams (13 titluri) şi Victoria Azarenka (10). Graţie succesului de duminică, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii la fix un an de când a coborât din Top 10. Presa din toată lumea a reacționat la succesul extraordianr obținut de Simona Halep în circuitul WTA, după un an 2021 extrem de dificil.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, elogiată în presa din toată lumea, după triumful de la Toronto

"Bine ai revenit, Simo", au titrat spaniolii de la Puntodebreak: "Simona Halep s-a întors. În cazul în care vă lipsea o confirmare oficială, titlul de la WTA Toronto 2022 este cel mai bun semn că românca își câștigă din nou locul în elită. Beatriz Haddad Maia nu a fost cea mai ușoară rivală, dar Simona a triumfat în soarele arzător din Canada, oferindu-ne puncte clasice".
AS.com: "Halep, la 30 de ani, domină din nou într-un an care devine din ce în ce mai bun pentru ea. Ea acumulează 38 de victorii, a doua cea mai bună notă din circuit după Swiatek (48) și revine în top 10, luni va fi a șasea, confirmand că s-a întors în elită".
L'Équipe: "Cu mâinile ridicate spre cer, Simona Halep poate savura momentul. Românca a câștigat turneul WTA 1000 de la Toronto, dar mai ales a ieșit victorioasă dintr-o finală disputată în mod diabolic, în care nu a fost mereu fericită în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia (6-3, 2-6, 6-3). În calitate de șefă pe teren, ea a încheiat meciul cu brio în fața unei adversare care nu mai avea soluții pentru jocul ei. Acesta a fost primul ei succes de la asocierea cu Patrick Mouratoglou, românca a dovedit că a revenit la cel mai înalt nivel".
WTA: "Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, finalistă în premieră într-un turneu WTA 1000, și a câștigat al treilea titlu la National Bank Open și al 24-lea titlu de simplu din carieră în circuitul WTA. Fostul număr 1 mondial și-a pus amprenta cu autoritate și a obținut revenirea în Top 10. Românca a cucerit duminică, pentru a treia oară în carieră, titlul la Toronto.
Halep, campioana din 2016 și 2018, a pus capăt parcursului excelent al braziliencei Beatriz Haddad Maia, în meciul pentru titlu, impunându-se cu 6-3, 2-6, 6-3, după 2 ore și 16 minute intense, pentru a cuceri al 24-lea titlu de simplu din carieră în circuitul WTA".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo