Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Performanța fantastică a Simonei Halep, de la Toronto, "tradusă" în cifre de siteul oficial al WTA

Cristian Mihală

Publicat 13/08/2022 la 17:37 GMT+3

Siteul oficial al WTA a realizat o compilație de date statistice interesante înainte de semifinalele de la Toronto, acolo unde Simona Halep o va întâlni, în această seară, pe Jessica Pegula.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

După succesul în minimum de seturi cu Cori Gauff, de vineri seară, Halep se pregătește de un alt duel tare, cu o altă sportivă din SUA, Jessica Pegula.
Dublă câștigătoare la Rogers Cup, Halep a bifat acum pentru a 5-a oară în semifinalele de la Canadian Open. În total, ea a ajuns la a 29-a semifinală de turneu WTA 1000, nicio altă jucătoare nereușind să atingă acest prag, din 2009 până în prezent.

Cifrele din spatele succeselor Simonei Halep, de la Toronto

Siteul oficial al WTA i-a dedicat azi, în ziua partidei cu Pegula, un material special sportivei noastre, explicând victoria împotriva lui Cori Gauff prin cifre. Iată mai jos datele statistice din spatele succesului Simonei Halep din sferturile de la Toronto.
4 - numărul de victorii în fața lui Cori Gauff, din tot atâtea partide. Cele două s-au întâlnit prima oară la Wimbledon 2019, pentru ca apoi românca să se mai impună la Indian Wells și Madrid.
8 - de fiecare dată, marea noastră campioană s-a impus în minimum de seturi în fața marii speranțe a tenisului din SUA. Ca atare, ea a ajuns la 8-0 la seturi în confruntările directe cu Gauff. Tie-breakul setului secund de vineri a reprezentat o premieră pentru Cori: a fost pentru prima oară când americanca a câștigat mai mult de 4 gameuri într-un set cu Halep.
6 - numărul de breakuri reușit de Simona Halep în sfertul cu Gauff. Reprezentanta noastră a avut 6-4, 4-1, dar de acolo partida s-a complicat. Constănțeanca a servit la 5-4 și 6-5 pentru meci, în setul secund, dar adversara a reușit să împingă manșa secundă în tie-break.
36 - numărul de victorii pentru Halep, în tot sezonul 2022. Doar două sportive din circuit au reușit mai multe succese anul acesta: Iga Swiatek (48) și Ons Jabeur (37).
29 - numărul de semifinale de turnee WTA 1000 din cariera Simonei Halep. Ea e înaintea unor nume uriașe din tenis, din acest punct de vedere: Radwanska (23), Azarenka (22) sau Sharapova (22). Halep a ajuns de 38 de ori în sferturile unor astfel de competiții, pierzând în doar 9 rânduri.
51 - Simona Halep se simte perfect în fața sportivelor din SUA, mai puțin în disputele cu Serena Williams (2-10). În total, constănțeanca a avut 74 de meciuri contra reprezentantelor Americii, impunându-se în 51 de partide.
Simona Halep - Jessica Pegula, semifinala de la Toronto, se joacă azi de la ora 20:00, și poate fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo