Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacţie a lui Haddad Maia, după ce a pierdut finala de la Toronto, în faţa Simonei Halep

Cristian Mihală

Publicat 14/08/2022 la 23:32 GMT+3

Beatriz Haddad Maia a avut un discurs superb la finalul partidei cu Simona Halep, din finala de la Toronto. Românca s-a impus cu 6-3, 2-6, 6-3, iar sportiva din Brazilia i-a recunoscut superioritatea.

Haddad Maia

Credit imagine: Eurosport

Ajunsă pentru prima oară într-o finală de WTA 1000, Beatriz Haddad Maia i-a dat o replică impresionantă sportivei noastre. Chiar dacă nicio jucătoare nu a reuşit în ultimii 20 de ani să cucerească trofeul după ce a pierdut primul set, sportiva din America de Sud a etalat în manşa secundă un joc aproape de perfecţiune, impresionând în special cu forehandul.
În cele din urmă, sportiva mai bună a câştigat, iar brazilianca a avut puterea să recunoască faptul că Simona Halep a meritat victoria.
"În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi. Vreau să o felicit pe Simona și staff-ul ei, ai muncit foarte mult să fii aici și e foarte frumos să împărtășesc acest moment cu tine aici, în fața acestui public.
Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut acest turneu posibil, am fost primiți aici foarte bine din primul moment și, cu siguranță, dacă nu ar fi fost așa, nu aș fi fost acum aici, cu trofeul ăsta în mână.
Aș vrea să le mulțumesc și celor din echipa mea, în special antrenorului meu, Rafael, care mi-a construit această mentalitate, sunt din ce în ce mai competitivă și e clar că suntem pe drumul cel bun. Mulțumesc și familiei mele.
Astăzi am tras de mine cât am putut, am încercat să lupt, să joc cel mai bun tenis al meu și asta am făcut, chiar dacă nu am reușit să îmi țin emoțiile în frâu. Mulțumesc tuturor! Voi continua să lupt peste tot pe unde voi juca în lume", a spus Haddad Maia la finalul partidei.

Săptămână epuizantă pentru Haddad Maia, la Toronto

Haddad Maia a jucat în Canada nu mai puţin de 4 meciuri care au necesitat decisiv: cu Trevisan, în primul tur, cu Swiatek în optimi, cu Bencic în sferturi şi acum, cu Simona, în ultimul act. Cea mai lungă partidă a fost cea cu liderul mondial, de care a trecut cu 6-4, 3-6, 7-5, după 3 ore şi un minut de joc.
Disputa cu Halep a consemnat şi un record pentru sportiva din Brazilia. Haddad Maia a devenit jucătoarea cu cele mai multe seturi decisive din 2022: 20.
Graţie finalei de la Toronto, Beatriz a urcat şi ea impresionant în clasamentul WTA, aflându-se pentru prima oară între primele 20 de jucătoare ale lumii. Brazilianca va fi de luni pe 16 WTA, cu 2337 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo