Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a revenit în TOP 10 WTA, odată cu victoria contra lui Pegula, din semifinale, la Toronto

Cristian Mihală

Actualizat 13/08/2022 la 22:33 GMT+3

Simona Halep a revenit între primele 10 sportive din lume, odată cu succesul din semifinala de la Toronto. Dacă va câştiga competiţia, sportiva noastră poate urca până pe locul 6 WTA.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

La fix un an după ce a părăsit TOP 10 WTA pentru prima oară în 7 ani, marea noastră campioană se întoarce între cele mai bune din lume. Simona a revenit spectaculos în penultimul act de la Rogers Cup, cu Jessica Pegula, impunându-se cu 2-6, 6-3, 6-4.
Acest succes îi garantează 2940 puncte, indiferent de ce face în finală, ceea ce înseamnă că Halep revine, de luni, între cele mai bune 10 din lume. Ea are locul 9 asigurat, trecând în clasament peste Daria Kasatkina.

Simona Halep urcă pe 6 WTA, dacă va câştiga la Toronto

În cazul în care va câştiga şi finala, Halep va ajunge la 3255 de puncte şi va urca până pe locul 6, depăşindu-le pe Jessica Pegula şi Aryna Sabalenka.
Un loc între primele 6 după Rogers Cup ar putea fi extrem de important în perspectivă. Simo ar avea astfel ocazia să ajungă între primele 4 înainte de US Open. Pentru că la Cincinnati nu are multe puncte de apărat (a abandondat anul trecut în turul 2), astfel că un traseu lung și acolo se poate traduce într-o poziție în preajma podiumui în ierarhia WTA la startul Flushing Meadows.
3255 puncte ar acumula Halep, dacă se impune la Toronto. Diferența față de locul 4 ar fi de 900 de puncte, adică fix cât primește învingătoarea de la Cincinnati. Doar că Paula Badosa are de apărat acolo un sfert de finală, astfel că nu e o utopie să ne-o imaginăm pe Simo în "careul de ași" înainte de US Open, deși misiunea este într-adevăr una destul de grea.
Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală jucată în Canada, în 2015, chiar la Toronto.
În finala de duminică, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei Haddad Maia - Karolina Pliskova. Independent de cine va câştiga a doua semifinală, românca va pleca din postura de favorită în ultimul act de duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo