Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, anunț uriaș după ce a cucerit titlul la Toronto! Românca și-a recăpătat complet încrederea

Irina Aldea

Actualizat 15/08/2022 la 07:31 GMT+3

Simona Halep a cucerit duminică marele trofeu la Toronto, trecându-și în palmares al 24-lea titlu al carierei, al doilea al anului și al treilea în Canada. Campioana noastră a publicat un mesaj prin care anunță că și-a revenit complet din punct de vedere mental, recăpătându-și încrederea după un an 2021 extrem de dificil.

Simona Halep

Credit imagine: Twitter

Simona Halep s-a impus în marea finală de la Toronto și a câștigat titlul cu numărul 24 al carierei, al 3-lea în Canada (2016 și 2018 la Montreal), după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, la capătul unui meci epic de două ore și 18 minute de joc. La Toronto, Simona a trecut de Vekic, Zhang, Teichmann, Gauff, Pegula și Haddad Maia, cedând două seturi, în semifinală și finală.
E fără doar și poate un moment neprețuit pentru Simona Halep și pentru echipa ei. Anul 2021 a fost extrem de dificil pentru campioana noastră, care nu a mai putut juca mult timp după turneul de la Roma, unde a suferit o accidentare gravă. În vară, anul trecut, ea a ieșit din Top 10 după 373 de săptămâni consecutive adunate între primele 10 jucătoare ale lumii. Graţie succesului de duminică, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii la fix un an de când a coborât din Top 10.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep și-a recăpătat complet încrederea, după succesul din Toronto

Simona Halep i-a mulțumit lui Patrick Mouratoglou pentru încrederea pe care i-a acordat-o în ultimele luni, sportiva noastră spunând că din punct de vedere mental și-a revenit total încă din luna aprilie, când a început să lucreze cu francezul. Succesul de la Toronto reprezintă certitudinea că Simona Halep a revenit acolo unde-i este locul, în elita tenisului mondial feminin.
"Victoria de astăzi înseamnă foarte mult pentru mine. Din punct de vedere mental, am revenit complet din aprilie anul acesta. După ce am ajuns în semifinalele de la Wimbledon, să câștig aici este un alt pas mare. Mulțumiri speciale românilor de aici din Toronto care m-au făcut să mă simt complet acasă! Atmosfera de pe teren a fost incredibilă datorită vouă. Sunt recunoscător în această seară.
Acum câteva luni nu mă puteam gândi că voi putea ridica din nou acest trofeu, Patrick Mouratoglou, îți mulțumesc că ai fost alături de mine și m-ai făcut o jucătoare mai bună. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ai avut încredere că încă sunt capabilă să reușesc lucruri mărețe pe un teren de tenis. Și, în final, mulțumesc echipei mele pentru munca de zi cu zi, Arnaud Restifo și Candice", a fost mesajul publicat pe Instagram de către Simona Halep.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo