Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep continuă ascensiunea în ierarhia WTA! Ce loc ocupă după calificarea în semifinale la Toronto

Nicu Savin

Actualizat 12/08/2022 la 22:41 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Toronto, după ce a trecut în două seturi de Cori Gauff, scor 6-4, 7-6 (2). În urma acestui succes, sportiva noastră a mai urcat o poziție în ierarhia WTA Live, fiind acum pe locul 13.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep și-a continuat parcursul fără greșeală la Toronto. După ce a trecut pe rând, fără să piardă set, de Donna Vekic, Shuai Zhang și Jil Teichmann, sportiva noastră a învins-o tot în minim de seturi pe Cori Gauff, avansând în semifinale.
Simona s-a impus cu 6-4, 7-6 (2), la capătul a o oră și 49 de minute de joc. Românca a avut ceva dificultăți în a închide partida eșuând în două rânduri atunci când a servit pentru meci (la 5-4 și 6-5), dar în tie-break-ul setului secund a jucat impecabil și și-a adjudecat victoria.
Citește și:

Simona Halep continuă să urce în clasamentul WTA

Acest succes îi asigură Simonei o nouă urcare în clasamentul WTA Live, fiind acum pe poziția a 13-a, depășind-o pe Leylah Fernadez. Într-un singur scenariu Simona ar mai putea coborî un loc în clasamentul care va fi dat publicității luni, acela în care ar pierde în semifinale, iar Karolina Pliskova ar câștiga turneul. Ascensiunea sportivei noastre va fi una mult mai considerabilă dacă va merge până la capăt la Toronto.
În cazul în care se impune în Canada, Simona Halep va acumula 3255 puncte și nu doar că va pătrunde în top 10 WTA (va ajunge acolo și prin simpla calificare în finală), dar ar putea urca până pe locul 6 WTA. Dintre sportivele aflate în fața ei în clasament, doar Jessica Pegula și Belinda Bencic au mai rămas în competiție.
Un loc între primele 6 după Rogers Cup ar putea fi extrem de important în perspectivă. Nu doar că i-ar oferi un culoar mult mai bun la Cincinnati, dar Simo ar avea ocazia să ajungă între primele 4 înainte de US Open. Pentru că la Cincinnati nu are multe puncte de apărat (a abandondat anul trecut în turul 2), astfel că un traseu lung și acolo se poate traduce într-o poziție în preajma podiumui în ierarhia WTA la startul Flushing Meadows.
Simona Halep va juca pentru un loc în marea finală cu învingătoarea disputei dintre Jessica Pegula și Yulia Putintseva. Semifinalele turneului de la Toronto vor avea loc sâmbătă, la ore care vor fi anunțate ulterior de organizatori.
picture

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo