Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup

Nicu Savin

Publicat 07/08/2022 la 15:44 GMT+3

Simona Halep va juca săptămâna viitoare la Toronto, un turneu din CAtoegoria WTA 1000. Românca nu știe deocamdată cu cine va juca în primul tur, pentru că va întîlni o jucătoarea venită din calificări, dar știe că va intra pe teren luni, conform anunțului făcut de organizatorii competiției.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a lăsat în urmă problemele de la Washington, turneu de la care a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor medicale cauzagte de căldură, și se pregătește să revină pe teren la Toronto.
Românca s-a antrenat normal și speră la un parcurs cât mai lung la competiția din Canada, deși specialiștii de peste ocean nu-i oferă prea mari șanse să atingă fazele finale.
Sorții au fost blânzi cu Simona, iar aceasta va juca în primul tur cu o sportivă venită din calificări, iar apoi va avea alt meci facil
Prima adversară cu adevărat dificilă pentru Simona ar putea apărea în turul 3, acolo unde Anett Kontaveit are șanse mari să-i iasă în față. Cori Gauff, Aryna Sabalanka sau Elena Rybakina ar putea fi adversarele Simonei în sferturi, iar dacă va ajunge în semifinale va juca cel mai probabil cu una dintre Paula Badosa, Petra Kvitova, Jelena Ostapenko, Jessica Pegula sau Emma Răducanu.

Simona Halep va debuta luni la Toronto

Astăzi vor avea loc partidele din turul doi al calificărilor (ultimul), astfel că Simona va afla abia ulterior pe cine va întâlni în primul tur. Totuși, românca știe când va intra pe teren. Organizatorii au anunțat programul din prima zi, iar meciul Simonei va avea loc în sesiunea de dimineață. Meciurile de la Toronto vor începe la ora 18:00 (ora României), deci e posibil ca primul meci al Simonei să aibă loc luni, de la această oră.
Chiar dacă partida româncei nu va fi printre primele ale zilei, acasta va avea loc la o oră excelentă pentru România, 19:30 sau cel târziu 21:00. În sesiunea de dimineață a primei zile va juca și Serena Williams, în timp ce seara vor intra pe teren, printre altele, Venus Williams și Leylah Fernandez, reprezentanta gazdelor.
Simona Halep a câștigat de două ori Rogers Cup, dar de fiecare dată la Montreal (turneul se ține alternativ la Montreal și Toronto). În 2016 a trecut în finală de Madison Keys, iar în 2018 a dispus de Sloane Stephens. Când turneul a avut loc la Toronto, la fel ca în acest an, românca a ajuns o singură dată în finală, în 2015, dar a fost nevoită să se retragă în setul 3 al meciului cu Belinda Bencic.
În 2021, Simona s-a oprit în turul secund la Rogers Cup, fiind învinsă în 3 seturi de Danielle Collins. Astfel, dacă va ajunge în fazele superioare, campioana noastră va aduna puncte importante și va urca cel mai probabil în clasament.
Turneul de la Toronto este dotat cu premii în valoare de 2,697,250 de $, iar câștigătoarea va primi 1000 de puncte WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo