Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep va avea un debut facil la Toronto! Primul test dificil ar putea veni abia în turul 3

Nicu Savin

Actualizat 06/08/2022 la 08:03 GMT+3

Simona Halep este singura jucătoare din România care participă la turneul WTA 1000 de la Toronto. Azi noapte a avut loc tragerea la sorți, iar sportiva a avut șansă, urmând a întâlni o jucătoare venită din calificări în primul tur.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep nu a început tocmai bine sezonul de hard de peste ocean. Românca a trecut de primul tur la Washington, dar apoi a fost nevoită să se retragă din meciul cu Anna Kalinskaya, din turul doi, fiind afectată serios de temperaturile extrem de ridicate din capitala Statelor Unite.
Acum, sportiva noastră se pregătește de turneul WTA 1000 de la Toronto, unde va avea parte de un început facil. În primul tur, Simona va juca împotriva unei adversare venite din calificări. Astfel, românca va afla abia luni cu cine va juca exact, când se vor distribui pe tabloul principal sportivele care trec de cele două tururi de calificare.
Dacă lucrurile vor decurge normal, Simona nu ar trebui să aibă emoții nici în runda a 2-a, unde ar putea da peste Shuai Zhang (40 WTA), care va întâlni la rândul său o sportivă venită din calificări în primul tur.

Simona Halep va avea un început ușor de turneu la Toronto

Testele dificile vor începe pentru Simona începând cu faza optimilor, unde în față i-ar putea ieși Anett Kontaveit, care va avea un prim tur liber, iar în turul doi va juca cu Jill Teichman sau Venus Williams.
Cori Gauff, Aryna Sabalanka sau Elena Rybakina ar putea fi adversarele Simonei în sferturi, iar dacă va ajunge în semifinale va juca cel mai probabil cu una dintre Paula Badosa, Petra Kvitova, Jelena Ostapenko, Jessica Pegula sau Emma Răducanu.
Pe cealalaltă jumătate de tablou, marile favorite sunt Iga Swiatek, Ons Jabeur, Maria Sakkari, Belinda Bencic, Garbine Muguruza și Naomi Osaka, dar acestea pot fi adversarele Simonei Halep doar în marea finală.
Simona Halep a câștigat de două ori Rogers Cup, dar de fiecare dată la Montreal (turneul se ține alternativ la Montreal și Toronto). În 2016 a trecut în finală de Madison Keys, iar în 2018 a dispus de Sloane Stephens. Când turneul a avut loc la Toronto, la fel ca în acest an, românca a ajuns o singură dată în finală, în 2015, dar a fost nevoită să se retragă în setul 3 al meciului cu Belinda Bencic.
În 2021, Simona s-a oprit în turul secund la Rogers Cup, fiind învinsă în 3 seturi de Danielle Collins. Astfel, dacă va ajunge în fazele superioare, campioana noastră va aduna puncte importante și va urca cel mai probabil în clasament.
Turneul de la Toronto este dotat cu premii în valoare de 2,697,250 de $, iar câștigătoarea va primi 1000 de puncte WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo