Rafael Nadal, fostul număr 1 mondial, a revenit pe circuit după eliminarea din semifinalele turneului de la Roland Garros, acolo unde a fost învins de marele său rival, Novak Djokovic. După turneul de la Paris, Nadal a luat o pauză din cauza unei accidentări la picior, care l-a forțat să rateze turneul de la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Acesta a jucat pentru prima oară în cariera sa la turneul de la Washington, turneu ce dă startul sezonului de hard nord-american. Nadal a fost eliminat în optimi de sud-africanul Lloyd Harris, după ce în turul anterior a avut un meci de peste 3 ore cu americanul Jack Sock. Acum se credea că va juca la Toronto, însă ibericul a decis să se retragă din competiție.

Rafael Nadal s-a retras de la Toronto înaintea primului meci

Tenis
Rafael Nadal, prima reacție după interzicerea rușilor la Wimbledon! "Mi-aș dori să nu fie așa"
01/05/2022 LA 19:52
Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal ar fi trebuit să se reîntâlnească în turul al doilea la Toronto cu sud-africanul Lloyd Harris, care l-a învins la Washington, însă ibericul a luat hotărârea de a se retrage înainte de startul competiției din cauza accidentării la piciorul stâng.
"Am avut această problem la picior de câteva luni, după cum știe toată lumea. Desigur, nu este o situație fericită după tot succesul pe care l-am avut aici în Canada, nefiind capabil să joc anul acesta după ce am pierdut un an din cauza pandemiei. Este o situație dificilă, dar asta este. Trebuie să mă întorc pe teren și să încerc să găsesc o modalitate de a fi din nou mai bun. La sfârșitul zilei, pentru mine cel mai important lucru este să mă bucur să joc tenis. Astăzi, cu această durere, nu sunt în stare să mă bucur de tenis și chiar nu cred că am șansa să lupt pentru lucrurile pentru care chiar simt că trebuie să lupt", a transmis Nadal la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Federer și Nadal, puși la zid de Andrey Rublev! Rusul cere răspunsuri: "Nu-mi explic de ce fac asta"
01/05/2022 LA 09:32
Serbia Open
Cum a explicat Djokovic evoluția slabă din setul 3 al finalei de la Belgrad! "Este îngrijorător"
25/04/2022 LA 08:52