Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, chinuit de accidentare înainte de US Open! Ibericul s-a retras de la Toronto: "Nu mă pot bucura de tenis"

Irina Aldea

Publicat 11/08/2021 la 08:52 GMT+3

Eliminat devreme de la Washington, Rafael Nadal trebuia să participle la turneul de 1000 de puncte de la Toronto, însă ibericul a ales să se retragă înaintea primului meci din Canada.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, fostul număr 1 mondial, a revenit pe circuit după eliminarea din semifinalele turneului de la Roland Garros, acolo unde a fost învins de marele său rival, Novak Djokovic. După turneul de la Paris, Nadal a luat o pauză din cauza unei accidentări la picior, care l-a forțat să rateze turneul de la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Acesta a jucat pentru prima oară în cariera sa la turneul de la Washington, turneu ce dă startul sezonului de hard nord-american. Nadal a fost eliminat în optimi de sud-africanul Lloyd Harris, după ce în turul anterior a avut un meci de peste 3 ore cu americanul Jack Sock. Acum se credea că va juca la Toronto, însă ibericul a decis să se retragă din competiție.

Rafael Nadal s-a retras de la Toronto înaintea primului meci

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal ar fi trebuit să se reîntâlnească în turul al doilea la Toronto cu sud-africanul Lloyd Harris, care l-a învins la Washington, însă ibericul a luat hotărârea de a se retrage înainte de startul competiției din cauza accidentării la piciorul stâng.
"Am avut această problem la picior de câteva luni, după cum știe toată lumea. Desigur, nu este o situație fericită după tot succesul pe care l-am avut aici în Canada, nefiind capabil să joc anul acesta după ce am pierdut un an din cauza pandemiei. Este o situație dificilă, dar asta este. Trebuie să mă întorc pe teren și să încerc să găsesc o modalitate de a fi din nou mai bun. La sfârșitul zilei, pentru mine cel mai important lucru este să mă bucur să joc tenis. Astăzi, cu această durere, nu sunt în stare să mă bucur de tenis și chiar nu cred că am șansa să lupt pentru lucrurile pentru care chiar simt că trebuie să lupt", a transmis Nadal la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo