Cele două operații pe care le-a suferit în 2020 au nevoie de mai mult timp pentru recuperare, fapt pentru care Roger Federer a luat decizia de a se retrage de la primul turneu de Grand Slam al anului 2021, Australian Open, care va debuta pe 8 februarie. Deși spunea în urmă cu câteva zile că amânarea competiției de la Melbourne îi este benefică, Roger nu va putea fi prezent.
Vestea a venit chiar de la agentul elvețianului, Tony Godsick, care a transmis în urmă cu câteva ore că lucrează alături de Roger Federer pentru a alcătui un calendar pentru noul sezon competițional. Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, FedEx ar intenționa să revină pe terenul de tenis cât mai repede cu putință, dar după primul turneu de Grand Slam din 2021.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54

Roger Federer declară forfait de la Australian Open 2021

"Roger a decis să nu participe la Australian Open 2021. A progresat enorm în ultimele câteva luni cu recuperarea genunchiului și cu forma fizică, însă după o serie de consultații cu echipa, el a decis că cea mai bună decizie pe termen lung este să revină în competiții doar după Australian Open. Voi începe discuțiile cu Roger în săptămâna care urmează pentru a stabili împreună un program al turneelor la care va merge în restul sezonului", a transmis Godsick într-un comunicat oficial către AP.
Câștigător al 20 de titluri de Grand Slam, Federer va împlini 40 de ani pe 8 august 2021, iar în 2020 a fost supus la două intervenții chirurgicale la genunchi.În acest sezon competițional, Roger Federer a jucat un singur turneu, Australian Open. Elvețianul se menține însă pe locul 5 ATP, datorită ajustării formulei de calcul a clasamentului, de la 52 de săptămâni la 18 luni.
  • 22 de prezențe consecutive a strâns Roger Federer la Australian Open. Dacă în 1999 a jucat doar în calificări, începând cu anul 2000 elvețianul nu a pierdut niciodată înainte de turul trei la "Openul Vesel".
  • În acest moment, Australian Open și Wimbledon sunt singurele turnee majore de la care Federer nu a absentat de la nicio ediție din momentul debutului.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27