Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arthur Fils a numit legenda pe care și-ar dori să o înfrunte într-un meci. Verdictul tânărului star de la Next Gen

Andrei Nicolae

Publicat 01/12/2023 la 23:56 GMT+2

Arthur Fils este unul dintre cei mai promițători jucători din circuitul masculin, aspect demonstrat de prezența sa în finala turneului ATP Next Gen Finals. Recent, sportivul francez a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre tenismenul împotriva căruia ar vrea să joace un meci.

Arthur Fils - Masters Next Gen 2023

Credit imagine: Imago

Arthur Fils a început să atragă atenția fanilor sportului alb din ce în ce mai mult în acest an, prin rezultatele obținute de-a lungul anului, culminate cu prezența la ATP Next Gen Finals. Francezul a reușit să ajungă în finala turneului destinat celor mai buni jucători sub vârsta de 21 de ani și se va lupta pentru trofeu cu Hamad Medjedovic.
În timpul prezenței sale în Arabia Saudită, Fils a fost luat de-o parte de oamenii care se ocupă de pagina oficială a turneului și a fost supus unei serii de întrebări rapide. Pe lângă întrebările de bază pe care le-a primit francezul, legate de numele și personalitate sa, acesta a fost nevoit să numească orice jucător din istoria tenisului pe care și l-ar fi dorit ca adversar.
Fils nu a ezitat și l-a numit pe Roger Federer, motivând în felul următor: "De ce? Pentru că mă uitam la el când eram foarte, foarte mic". De asemenea, francezul a mai primit o întrebare interesantă, legată de cine este inspirația sa, în afară de cele din sportul alb, numindu-i pe Michael Jordan și Lewis Hamilton.
Citește și:

Arthur Fils joacă finala de la Next Gen

Turneul ATP Next Gen este la un singur meci distanță de final, iar în cursul zilei de vineri s-a decis marea finală a competiției destinată celor mai buni opt jucători din lume sub vârsta de 21 de ani. Prima semifinală a serii a oferit un duel 100% francez, între Arthur Fils și Luca Van Assche.
Principalul favorit al competiției, Fils, s-a impus fără mari probleme în fața compatriotului său, după 1 oră și 40 de minute, la capătul a 4 seturi. Arthur a fost condus cu 0-1 la seturi, însă a revenit și a câștigat cu 2-4, 4-1, 4-3 (1), 4-3 (6).
După duelul Fils - Van Assche, au pășit imediat în arenă Hamad Medjedovic și Dominic Stricker, al doilea favorit al bookmaker-ilor. "Protejatul" lui Novak Djokovic s-a impus în primul set, scor 4-3, după care în al doilea act elvețianul a acuzat probleme musculare.
După câteva minute, Stricker a anunțat că se retrage din meci din cauza unor probleme la coapsă, acest lucru petrecându-se după doar 35 de minute de joc. Astfel, Medjedovic a obținut o victorie mai puțin obișnuită la scorul de 4-3, 2-1.
Turneul de la Next Gen ATP Finals se va încheia astfel mâine, iar pentru trofeul pe care l-au câștigat în trecut jucători precum Sinner, Alcaraz sau Tsitsipas se vor lupta în 2023 Arhur Fils, favoritul publicului și Hamad Medjedovic, omul crescut în academia lui Novak Djokovic.
Turneul ATP Next Gen Finals, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo