Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arthur Fils nu pune presiune asupra sa! Fenomenul tenisului francez are un obiectiv minor în carieră

Nicu Savin

Publicat 30/11/2023 la 16:21 GMT+2

Arthur Fils este unul dintre marii favoriți la câștigarea turneului ATP Next Gen, care se desfășoară în această săptămână la Jeddah. Marea speranță a tenisului francez a vorbit despre obiectivele sale în carieră și a surprins pe multă lume, spunând că marele său vis este să joace o finală de Grand Slam, orice alt rezultat mai bun fiind considerat un bonus.

Arthur Fils à Jeddah lors des Next Gen ATP Finals en 2023

Credit imagine: Getty Images

Arthur Fils (36 ATP) este unul dintre cei mai buni jucători din noul val al tenisului masculin. Sportivul de numai 19 ani este una din marile speranțe ale tenisului francez, iar începutul carierei sale este foarte promițător. Fils participă în această săptămână la ATP Next Gen și e marele favorit la cucerirea trofeului, el fiind cel mai bine clasat în ierarhia ATP dintre toți cei 8 jucători prezenți la Jeddah.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul ATP Next Gen Finals de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Francezul este deja calificat în semifinale și specialiștii cred că ninemi nu-i poate sta în cale la această ediție. După victoria cu Flavio Cobolli de ieri, Fils a oferit un interviu pentru L'Equipe, în care a dat de înțeles că nu pune o mare presiune asupra sa din punct de vedere al rezultatelor.
Orice tenismen din circuit visează să câștige turnee de Grand Slam sau să ajungă pe locul 1 în lume, dar Fils a făcut o afirmație oarecum ciudată, spunând că marele său obiectiv în carieră este să joace măcar o finală la un turneu major.
"Nu am niciun obiectiv anume, doar să progresez. Pot să îmbunătățesc totul: serviciu, retur, forehand, backhand, mișcare... Apoi sper să joc o finală de Grand Slam în carieră. Și dacă pot merge mult mai sus, nu mă deranjează. Asta e ambiție, nu aroganță. Acestea sunt visele mele din copilărie. Am asta în gând", a spus Fils, citat de welovetennis.fr.

Arthur Fils, deranjat de regulile de la ATP Next Gen

Meciurile de la ATP Next Gen se desfășoară după reguli difereite față de cele clasice. Seturile sunt doar până la 4, dar mai sunt și alte reguli specifice numai acestei competiții. De exemplu, nu există avantaj (cine câștigă punctul la 40-40 își adjudecă game-url), așa cum se întâmplă în majoritatea competițiilor de dublu. O altă regulă ciudată este că jucătorii încep meciul îndată ce intră pe teren, fără obișnuita încălzire.
După victoria cu Luca Nardi din prima zi, Arthur Fils s-a arătat extrem de dezamăgit de regulile aparte de la ATP Next Gen, considerând că aceste nu vor fi implementate niciodată în circuitul ATP.
"Este prima dată când joc în acest format, dinamica se poate schimba atât de repede. Aceste reguli sunt chiar ciudate. Nu cred că le vom vedea vreodată în circuitul ATP. Este foarte greu să joci fără încălzire", a spus Fils.
Turneul ATP Next Gen Finals, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo