Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arthur Fils, revoltat de regulile de la Next Gen: "Nu cred că vom vedea vreodată asta în ATP"

Nicu Savin

Publicat 28/11/2023 la 20:19 GMT+2

Arthur Fils a debutat cu succes la ATP Next Gen, echivalentul Turneului Campionilor pentru jucători sub 21 de ani. Francezul l-a învins în 5 seturi pe Luca Nardi, dar nu a fost deloc încântat de regulile competiției de la Jeddah, considerând că niciodată acestea nu ar trebui aplicate în circuitul ATP.

Arthur Fils și Luca Nardi i-au ridicat pe arabi în picioare! Punct fenomenal la ATP Next Gen

Cea de-a 6-a ediție a turneului ATP Next Generation Finals a început astăzi. După ce primele 5 ediții s-au disputat la Milano, șefii tenisului masculin au schimbat locația, competiția din acest an desfășurându-se la Jeddah (Arabia Saudită).
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul ATP Next Gen Finals de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Primul meci al zilei a fost cel dintre Arthur Fils (36 ATP) și Luca Nardi (115 ATP), iar confruntarea a fost una plină de suspans. Francezul, care e cel mai bine clasat jucător prezent la Jeddah, a câștigat în 5 seturi foarte disputate, scor 2-4, 4-3, 4-2, 1-4, 4-2, după mai bine de două ore de joc.

Arthur Fils, deranjat de regulile de la ATP Next Gen

Așa cum o arată și scorul,meciurile de la ATP Next Gen se desfășoară după reguli difereite față de cele clasice. Seturile sunt doar până la 4, dar mai sunt și alte reguli specifice numai acestei competiții. De exemplu, nu există avantaj (cine câștigă punctul la 40-40 își adjudecă game-url), așa cum se întâmplă în majoritatea competițiilor de dublu. O altă regulă ciudată este că jucătorii încep meciul îndată ce intră pe teren, fără obișnuita încălzire.
După victoria cu Nardi, Arthur Fils s-a arătat extrem de dezamăgit de regulile aparte de la ATP Next Gen, considerând că aceste nu vor fi implementate niciodată în circuitul ATP.
"Este prima dată când joc în acest format, dinamica se poate schimba atât de repede. Aceste reguli sunt chiar ciudate. Nu cred că le vom vedea vreodată în circuitul ATP. Este foarte greu să joci fără încălzire", a spus Fils, citat de welovetennis.fr.
În grupa din care fac parte Fils și Nardi s-a mai jucat azi partida Flavio Cobolli (100 ATP) - Dominic Stricker (94 ATP). Italianul s-a impus cu 4-2, 3-4, 4-1, 4-2, astfel că e pe prima poziție. În etapa a 2-a, Cobolli se va duela cu Fils, iar Stricker cu Nardi.
Turneul ATP Next Gen Finals, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Cine va câștiga turneul Next Gen ATP Finals 2023?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo