Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal a vorbit la superlativ despre elevul său prezent la ATP Next Gen: "Un talent înnăscut special"

Andrei Nicolae

Publicat 28/11/2023 la 23:16 GMT+2

Rafael Nadal are un reprezentat al academiei sale prezent la ATP Next Gen Finals, iar acesta este Abdullah Shelbayh. Tânărul de 20 de ani a debutat astăzi la Jeddah, însă înainte de competiție mentorul său, Rafa, a vorbit la superlativ despre el și despre talentul său.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Turneul ATP Next Gen Finals aduce laolată cei mai buni opt jucători de pe planetă sub vârsta de 21 de ani, iar în ediția de anul acesta se află și tineri proveniți din academiile unor nume imense în sportul alb. Un exemplu este iordanianul Abdullah Shelbayh, jucătorul care a primit un wildcard pentru a participa la competiția din Jeddah și care face parte din Academia lui Rafael Nadal.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul ATP Next Gen Finals de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Din 2018, Shelbayh se pregătește la Mallorca, după ce Toni Nadal s-a deplasat personal în Iordania pentru a-l urmări. Unchiul lui Rafa a fost imediat cucerit de talentul puștiului, astfel că a făcut imediat demersurile pentru a-l aduce în Spania.
Înainte de startul competiției din Arabia Saudită, mentorul lui Shelbayh, Rafa Nadal, a vorbit la superlativ despre jucătorul iordanian și despre evoluția sa din 2023, care i-a garantat o invitație la ATP Next Gen.
"Pentru a-l descrie pe Abdullah, trebuie să îi analizezi talentul. Cred că este un jucător cu un talent înnăscut special, capabil să facă lucruri pe care mulți nu le pot face. Cu acest stil de joc, adversarii se simt foarte inconfortabil. Știu asta, pentru că l-am antrenat de multe ori.
Și a adăugat ceva extrem de important: în ultimul an și jumătate, a făcut un pas înainte legat de modul în care trăiește tenisul. În realitate, a realizat că ceea ce vrea este să devină un jucător profesionist de tenis și că muncește din greu să realizeze asta. Pot doar să îl felicit pentru dedicarea și pentru munca grea și să îl încurajez să continue pe drumul ăsta.
A avut un sezon foarte bun, a obținut rezultate bune și a urcat în clasament. Acum, îl așteaptă un moment incredibil: participarea la Next Gen ATP Finals. Mi-ar plăcea să îi urez tot succesul din lume. Sunt sigur că va fi un turneu foarte special pentru el", a spus Rafa, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

Shelbayh: "NU ȘTIAM CINE E NADAL, APOI L-AM VĂZUT ÎNTR-UN MECI CU FEDERER"

Tânărul de 20 de ani care va lua pentru prima oară contact cu tenisul mare la Next Gen ATP Finals, a dezvăluit că un meci jucat de Federer cu Nadal, în urmă cu mai bine de 6 ani, i-a schimbat destinul. Puștiul este ambidextru, dar lovea forehandul cu dreapta, până să îl vadă pe Rafa.
"Prima mea amintire despre tenis este legată Roger Federer. Obișnuiam să jucam cu mâna dreaptă și loveam reverul cu o singură mână, ca Roger. Nu știam cine este Rafael Nadal, dar am văzut un tip învingându-l pe Roger. Am văzut că joacă cu mâna stângă și în aceeași zi am început să joc și eu cu mâna stângă", a dezvăluit iordanianul, care nu doar că lovește forehandul cu stânga, dar acum execută backhandul cu două mâini.
Finalist la dublu, la Wimbledon juniori, în 2021, iordanianul și-a făcut debutul în ATP anul trecut, iar rezultatele sunt promițătoare. El a ajuns în primii 200 de jucători ai lumii, jucând 6 finale Challenger (4 câștigate).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo