În urmă cu aproximativ o lună, Nick Kyrgios a revenit după accidentare și a evoluat pentru prima dată de la Laver Cup de anul trecut. Peste câteva săptămâni de la revenirea în circuit, a reușit să câștige Australian Open, chiar dacă la dublu, alături de partenerul său Thanasi Kokkinakis.
Kyrgios a vorbit recent pe rețelele de socializare despre importanța acestui succes, dar mai mult despre problemele de sănătate mintală cu care a trebuit să se confrunte și să le depășească.
Răspunzând la o întrebare a fanilor, Kyrgios a recunoscut că și-a făcut rău în trecut și că a avut "gânduri rele despre viață”. El a vorbit și despre încrederea pe care a acumulat-o, precizând faptul că a avut sprijinul celor dragi în momentele grele.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 19 MINUTE

Nick Kyrgios: "Nimeni nu știe prin ce am trecut eu"

Deși se află în una din cele mai bune perioade din cariera de tenismen, australianul a trecut prin multe greutăți pentru a ajunge în acest punct. El le-a povestit fanilor săi despre problemele cu care s-a luptat în trecut, dar de care a scăpat cu ajutorul familiei sale: "Nimeni nu știe prin ce am trecut eu, toate greutățile peste care am trecut. Mi-am făcut rău, am avut gânduri rele despre viață. Dar întotdeauna am pe cineva în spatele meu în care am toată încrederea. Mă sprijin pe cei dragi", a scris Kyrgios, pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI:
Australianul a explicat că nu a avut cea mai bună relație cu familia sa de câțiva ani și că a fost departe de ei în cele mai importante momente din viața și cariera lui: "Relația mea cu familia nu era grozavă în urmă cu câțiva ani, pentru că eram mereu plecat și nu îi aveam alături. Câștigam, pierdeam, aveam probleme în relații, simțeam că lumea e împotriva mea. I-am îndepărtat pe toți cei care îmi erau apropiați și m-am separat de lume, ăsta e un lucru pe care nu mi-l mai doresc niciodată.
Călătoresc 7 luni pe an în locuri noi în fiecare săptămână, din acest motiv tenisul e atât de greu, în opinia mea. Jocul mental e ridicol de greu. Fizic, trebuie să fii un animal. În ce alt sport ați văzut să joace trei ore, posibil de șapte ori în două săptămâni? Nu se întâmplă așa ceva", a adăugat Kyrgios, conform sportskeeda.com.
Australianul a comentat și succesul său de la Australian Open, în cadrul probei de dublu. El a dezvăluit că acest titlu ocupă cel mai important loc dintre toate cele câștigate până în prezent.
"Am câștigat câteva turnee importante, am jucat niște meciuri uimitoare. Acesta ocupă primul loc pentru mine. Au fost câțiva ani dificili. Am avut covid cu puțin timp înainte de Australian Open, dar echipa mea și frumoasa mea iubită au avut grijă de mine”, a spus jucătorul de 26 de ani.
Kyrgios evoluase ultima oară într-un cadru oficial în luna septembrie, înainte de a reveni pe terenul de tenis la Australian Open.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM O ORĂ
Gonet Geneva Open
Dominic Thiem, execuție superbă la Geneva, în meciul cu Marco Cecchinato
ACUM 2 ORE