Nick Kyrgios a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam, alături de Thanasi Kokkinakis, la Australian Open 2022. Cei doi i-au învins în finala de dublu pe comptrioții Matthew Ebden și Max Purcell. Kyrgios, cunoscut în circuit pentru atitudinea ieșită din tipare și pentru comentariile controversate de cele mai multe ori, a fost întrebat despre relația sa cu fanii și a precizat cum ar vrea să rămână în amintirea oamenilor odată ce va decide să se retragă din tenis.
"Simt că am avut cu siguranță o perioadă grea, niște suișuri și coborâșuri cu publicul australian. Dar, să fiu sincer, mă privesc în oglindă în fiecare zi și pot să spun că mă simt confortabil cu ceea ce sunt. Nu contează dacă iau Grand Slam, nu vreau să fiu ca Roger Federer sau ca oricine altcineva", a spus Kyrgios.
Wimbledon
Kyrgios a lăsat modestia la o parte! Australianul se consideră cel mai bun jucător pe iarbă din lume
12/05/2022 LA 16:07

Nick Kyrgios, de la "rebelul din circuit", la o "legendă a sportului"

Kyrgios, care a făcut ani la rândul comentarii controversate la adresa marilor tenismeni din circuit, ca Novak Djokovic sau Rafael Nadal, a început în ultima perioadă să câștige simpatie, chiar dacă eticheta de "rebelul din circuit" nu va putea fi ștearsă cel mai probabil niciodată. Cu toate acestea, Kyrgios este de părere că poate să rămână în amintirea colectivă drept o "legendă a sportului".
"Acum pur și simplu nu-mi pasă cum mă percep oamenii, pentru că mereu rămân eu însumi. Și oamenii din jurul meu știu ce fel de persoană sunt. Și mass-media va alege întotdeauna lucrurile mărunte. Nu vreau să rămân în amintirea oamenilor doar ca o persoană care a jucat tenis. Vreau să fiu perceput ca o legendă a sportului - un om care a ieșit pe teren și a făcut totul în felul în care a dorit", a mai spus australianul.
Tenis
Mats Wilander îl distruge pe Nick Kyrgios: "Hewitt mi-a povestit asta, este de-a dreptul cumplit!"
15/04/2022 LA 11:35
Fayez Sarofim U.S. Men's Clay Court Championship
O altă săptămână și o nouă criză a lui Nick Kyrgios. Australianul a luat foc și la Houston
10/04/2022 LA 11:29