Cel mai cunoscut jucător australian al generației sale, Nick Kyrgios, aflat pe locul 40 în clasamentul ATP, și-a comunicat decizia printr-o înregistrare video publicată pe conturile sale de pe rețelele de socializare. “Anul acesta nu voi juca la US Open. Mă doare cumplit că nu voi putea concura pe una dintre cele mai speciale arene de tenis, Arthur Ashe Stadium”, a scris Kyrgios.
Sar peste acest turneu pentru oameni, pentru australienii mei, pentru sutele de mii de americani care și-au pierdut viețile, pentru voi toți!
Nick Kyrgios
În vârstă de 24 de ani, Nick Kyrgios a fost un contestatar vehement al turneului demonstrativ organizat de Novak Djokovic, Adria Tour. El a comentat în termini duri și derapajele unor colegi de circuit, precum Alexander Zverev, care a fost surprins la petreceri aglomerate.
Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 5 ORE
Australianul a declarat că înțelege nevoia ca US Open 2020 să se joace, pentru ca personalul auxiliar al turneului să își poată câștiga existența, însă își susține această “decizie personală”.
Australianul a trimis și obișnuitele săgeți către rivali: “Este un moment în care trebuie să ne gândim mai întâi la binele celorlalți. Să lucrăm împreună. Nu poți să te urci pe mese, să fii lacom și să cutreieri Europa pentru a înșfăca cât mai mulți bani. Dar, vreți să jucați – o faceți pe riscul vostru! Nu am o problemă cu asta. Dar fiți responsabili!”
Nick Kyrgios este al doilea jucător australian în clasamentul ATP, după Alex de Minaur (21 ani, 26 ATP). La feminin, Ashleigh Barty, liderul la zi în clasamentul mondial, a luat o decizie similar, de a nu participa în 2020 la US Open.

Retragerea de la US Open nu va afecta clasamentul jucătorilor

Cele două foruri guvernatoare ale tenisului profesionist, ATP și WTA, au luat măsuri pentru a se asigura că jucătorii care nu pot sau nu vor să participe la turnee în final de 2020 din rațiuni sanitare legate de criza coronavirusului nu vor pierde puncte în ierarhia mondială.
În mod normal, Nick Kyrgios ar fi avut de apărat 90 de puncte în clasamentul ATP, aferente prezenței în turul trei la New York, în 2019. Însă ambele circuite vor opera până la final de 2021 în baza unui clasament pe 22 de luni, în loc de tradiționalele 52 de săptămâni.
Sportivii își vor păstra astfel intactă zestrea de puncte avută în luna martie, când clasamentele mondiale au fost înghețate. Punctele făcute în 2019 vor fi valabile până la ediția 2021 a respectivului turneu, rezultatul din 2020 fiind luat în calcul doar dacă sportivul reușește un parcurs mai bun decât în sezonul anterior.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 11 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 12 ORE