La 21 de ani, grecul a reușit cea mai mare performanță a sa de până acum, în semifinala Turneului Campionilor. Tsitsipas, aflat pe locul 6 mondial, l-a învins pe Roger Federer în două seturi (scor 6-3 6-4). A fost al doilea succes în fața lui Federer, după victoria de la Australian Open. La începutul anului, tânărul jucător reușea să câștige în 4 seturi contra elvețianului și ajungea până în semifinalele competiției.
După calificarea în finala Turneului Campionilor, Tsitsipas și-a dat frâu liber emoțiilor, cu o declarație impresionantă:
Îmi amintesc de vremea când eram doar un copil și urmăream meciurile de tenis de pe margine. Pentru mine era ceva de nedescris. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că într-o zi voi juca aici. Este ceva incredibil, visele chiar devin relitate.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 4 ORE
Stefanos Tsitsipas își așteaptă acum adversarul din ultimul act. Dominic Thiem și Alexander Zverev se vor întâlni în cealaltă semifinală, programată astăzi, la ora 22:00. Ca să ajungă în prima sa finală la Turneul Campionilor, Tsitsipas a trecut fără să piardă vreun set de Medvedev (2-0), Zverev (2-0) și Federer (2-0), dar a pierdut în fața lui Nadal (1-2). Nici tenismenul spaniol, nici Novak Djokovic n-au trecut de faza grupelor din acest an.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53