La 21 de ani, grecul a reușit cea mai mare performanță a sa de până acum, în semifinala Turneului Campionilor. Tsitsipas, aflat pe locul 6 mondial, l-a învins pe Roger Federer în două seturi (scor 6-3 6-4). A fost al doilea succes în fața lui Federer, după victoria de la Australian Open. La începutul anului, tânărul jucător reușea să câștige în 4 seturi contra elvețianului și ajungea până în semifinalele competiției.
După calificarea în finala Turneului Campionilor, Tsitsipas și-a dat frâu liber emoțiilor, cu o declarație impresionantă:
Îmi amintesc de vremea când eram doar un copil și urmăream meciurile de tenis de pe margine. Pentru mine era ceva de nedescris. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că într-o zi voi juca aici. Este ceva incredibil, visele chiar devin relitate.
Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
ACUM 15 ORE
Stefanos Tsitsipas își așteaptă acum adversarul din ultimul act. Dominic Thiem și Alexander Zverev se vor întâlni în cealaltă semifinală, programată astăzi, la ora 22:00. Ca să ajungă în prima sa finală la Turneul Campionilor, Tsitsipas a trecut fără să piardă vreun set de Medvedev (2-0), Zverev (2-0) și Federer (2-0), dar a pierdut în fața lui Nadal (1-2). Nici tenismenul spaniol, nici Novak Djokovic n-au trecut de faza grupelor din acest an.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
16/09/2021 LA 14:52