La 21 de ani, Stefanos Tsitsipas a reușit cel mai important succes din cariera sa de până acum în semifinala Turneului Campionilor. Jucătorul grec, aflat pe locul 6 mondial, l-a învins pentru a doua oară în carieră pe Roger Federer în două seturi, scor 6-3 6-4.
Tsitsipas a atras atenția fanilor tenisului tot după un meci cu Federer, la Australian Open la începutul acestui an. Atunci a reușit să câștige în 4 seturi și a ajuns până în semifinale.
Adversarul lui Stefanos Tsitsipas din finala Turneului Campionilor va fi câștigătorul partidei Dominic Thiem - Alexander Zverev, meci care are loc în această seară.
Tenis
Ljubicic înlătură toate zvonurile legate de Federer, după retragerea din tenis: "Nu a murit nimeni!"
ACUM 3 ORE

Desfășurarea partidei

Federer a început în forță drumul spre a 11-a finală a sa la Turneul Campionilor, însă Tsitsipas a reușit să salveze nu mai puțin de 9 mingi de break în chiar primul game al partidei. Tsitsipas a profitat de nesiguranța elvețianului în game-ul secund și a făcut break-ul.
Tsitsipas a reușit să-și apere serviciul pe tot parcursul primului set. La 4-2, el a reușit să revină de la 0-40 și să câștige game-ul. La 5-3, Tsitsipas a salvat 2 mingi de break și a avut nevoie de 7 mingi de set pentru a se impune cu 6-3 după 44 de minute. Doar ultimul game al setului a durat 13 minute!
În setul secund, Tsitsipas a reușit un break alb în momentul în care scorul era 1-1. Federer a revenit cu un re-break, însă Tsitsipas s-a agățat de următorul game, reușind să câștige la a doua minge de break. Cei doi au reușit să câștige pe propriul seriviciu în următoarele game-uri.
Federer nu a cedat: când Tsitsipas servea pentru câștigarea partidei, la 5-4, elvețianul a reușit să obțină 2 mingi de break! Tsitsipas le-a salvat și apoi a avut prima sa minge de meci! Pe care a câștigat-o cu un as!
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM O ZI
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
IERI LA 11:44