Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, după calificarea în semifinalele Turneului Campionilor: "Asta a fost diferit astăzi"

Cezara Paraschiv

Actualizat 21/11/2020 la 07:22 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat pentru a noua oară în semifinalele Turneului Campionilor și rămâne în cursă pentru al șaselea titlu al carierei la "Super 8"-ul de final de an, după ce l-a învins cu 6-3, 7-6(4) pe germanul Alexander Zverev, vineri, în cadrul grupei "Tokyo 1975".

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a reușit să se impună în minimum de seturi în fața lui Alexander Zverev, deși germanul a trecut 38 de lovituri câștigătoare de garda sa și a dominat destul de clar setul secund. Sârbul a avut o cădere similară cu cea din partida cu Medvedev, a terminat meciul având cu 20 de lovituri câștigătoare mai puțin decât adversarul său, însă spiritul de luptă și experiența l-au scos la liman pe liderul mondial, extrem de inspirat și eficient atât cu serviciul, cât și în defensivă în momentele cheie ale setului doi. Asta deși numărul de winners din dreptul lui Zverev a fost de două ori mai mare decât cel al greșelilor neforțate.
"M-am simțit bine. În primul set, el a avut mingi de break, însă am reușit să servesc bine, spre deosebire de meciul anterior cu Medvedev, am găsit răspunsurile potrivite și loviturile potrivite în momentele potrivite. În setul doi, a fost foarte strâns. Am mult respect pentru Sascha, servește incredibil. Evident, nu e simplu să îi returnezi serviciul. Uneori trebuie să mergi la ghici, alegi un colț, blochezi și speri să ajungi într-un schimb de pe linia de fund. În setul doi putea să câștige și el, însă din nou am servit bine. Așa am reușit să câștig meciul", a recunoscut Djokovic la interviul de pe teren.

Djokovic, în semifinale la Turneul Campionilor, cu gândul la revanșă

Novak Djokovic îl va înfrunta pe Dominic Thiem în semifinalele Turneului Campionilor. În 2019, austriacul s-a impus într-un meci extrem de strâns în grupe în fața lui Djokovic, 6-7(5), 6-3, 7-6(5). Sârbul se gândește deja la revanșă.
"Evident, la începutul carierei Dominic juca mai bine pe zgură, dar este unul dintre cei mai muncitori jucători din circuit și și-a găsit cel mai bun joc pe toate suprafețele. A câștigat primul Grand Slam al carierei pe hard, la US Open, anul acesta. Țin minte că am jucat aici anul trecut împotriva lui, a fost un meci electrizant, sper să facem un nou meci bun, dar, de data asta, cu un alt deznodământ", a mai spus Djokovic la interviul de pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo