Novak Djokovic a reușit să se impună în minimum de seturi în fața lui Alexander Zverev, deși germanul a trecut 38 de lovituri câștigătoare de garda sa și a dominat destul de clar setul secund. Sârbul a avut o cădere similară cu cea din partida cu Medvedev, a terminat meciul având cu 20 de lovituri câștigătoare mai puțin decât adversarul său, însă spiritul de luptă și experiența l-au scos la liman pe liderul mondial, extrem de inspirat și eficient atât cu serviciul, cât și în defensivă în momentele cheie ale setului doi. Asta deși numărul de winners din dreptul lui Zverev a fost de două ori mai mare decât cel al greșelilor neforțate.
"M-am simțit bine. În primul set, el a avut mingi de break, însă am reușit să servesc bine, spre deosebire de meciul anterior cu Medvedev, am găsit răspunsurile potrivite și loviturile potrivite în momentele potrivite. În setul doi, a fost foarte strâns. Am mult respect pentru Sascha, servește incredibil. Evident, nu e simplu să îi returnezi serviciul. Uneori trebuie să mergi la ghici, alegi un colț, blochezi și speri să ajungi într-un schimb de pe linia de fund. În setul doi putea să câștige și el, însă din nou am servit bine. Așa am reușit să câștig meciul", a recunoscut Djokovic la interviul de pe teren.

Djokovic, în semifinale la Turneul Campionilor, cu gândul la revanșă

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Novak Djokovic îl va înfrunta pe Dominic Thiem în semifinalele Turneului Campionilor. În 2019, austriacul s-a impus într-un meci extrem de strâns în grupe în fața lui Djokovic, 6-7(5), 6-3, 7-6(5). Sârbul se gândește deja la revanșă.
"Evident, la începutul carierei Dominic juca mai bine pe zgură, dar este unul dintre cei mai muncitori jucători din circuit și și-a găsit cel mai bun joc pe toate suprafețele. A câștigat primul Grand Slam al carierei pe hard, la US Open, anul acesta. Țin minte că am jucat aici anul trecut împotriva lui, a fost un meci electrizant, sper să facem un nou meci bun, dar, de data asta, cu un alt deznodământ", a mai spus Djokovic la interviul de pe teren.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16