Alexander Zverev a câştigat Turneul Campionilor pentru a doua oară în cariera sa, învingându-l în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev, deţinătorul titlului, în finala desfăşurată duminică la Torino. Această victorie încheie un sezon deosebit de prolific pentru Zverev, numărul 3 mondial, care a cucerit în total şase trofee în 2021, printre care medalia de aur la la Olimpiada de la Tokyo și turneele Massters de la Madrid și Cincinnati.
Germanul a fost cel mai dur adversar pentru Novak Djokovic, în 2021, barându-i acestuia drumul spre aurul olimpic (l-a învins în semifinale la Tokyo), pentru ca istoria să se repete sâmbătă, în penultimul act de la Turneul Campionilor. Chiar și așa, Nole e un mare campion și a ținut să își felicite rivalul pentru succesul impresionant de la competiția în care au fost prezenți cei mai buni 8 jucători ai lumii.
"Zverev a avut un an greu în și în afara terenului. Știu cât de mult mă ajută pe mine tenisul pentru a mă dezvolta și sunt bucuros că Sascha a câștigat. E un tip grozav. Nu pot decât să îmi exprim laudele pentru el și echipa sa. Bravo pentru un final de sezon de excepție și pentru un mare trofeu, Sascha", a scris Djokovic pe contul de Twitter, după terminarea finalei Turneului Campionilor.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 24 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
PENG SHUAI A FOST GĂSITĂ! ANUNȚUL FĂCUT DE COMITETUL INTERNAȚIONAL OLIMPIC

Zverev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Abia aștept 2022"

Pentru Zverev, presiunea dinainte de finală a fost imensă. Asta pentru că Medvedev câștigase ultimele 5 meciuri directe, iar germanul părea să aibă un handicap evident, nu doar din punct de vedere mental, ci și fizic. Sascha a avut nevoie de 3 seturi pe muchie de cuțit pentru a trece de Djokovic, în semifinale, iar la capătul acelei dispute a părut sleit de forțe. De partea cealaltă, Medvedev a avut o "plimbare în parc" în penultimul act, reușind o victorie favilă în fața lui Casper Ruud.
"E grozav să câștig Turneul Campionilor în fața unui tip care m-a învins de atâtea ori la rând. A trebuit să joc unul dintre cele mai bune meciuri din carieră pentru a câștiga trofeul și sunt mândru de ce am realizat. Sunt fericit și merg în vacanță extrem de mulțumit de sezonul meu. Nu e o modalitate mai bună să termin un an și vă spun că abia aștept să concurez din nou în 2022", a spus Zverev după victoria cu Medvedev.
Cu succesul în fața lui Daniil, Zverev a ajuns la 59 de victorii în 2021, terminând astfel anul cu cel mai multe meciuri câștigate. Înainte de ultimul act de ieri, de la Torino, Zverev și Medvedev aveau câte 58 de victorii în acest sezon.
Zverev a devenit abia al 4-lea jucător din istorie care câștigă Turneul Campionilor după ce îi elimină, pe parcurs, pe primii 2 clasați în ierarhia ATP. Doar Lendl (1982), Edberg (1989) și Agassi (1990) au mai reușit asemenea performanțe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 9 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 12 ORE