Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, statistică ironică la Turneul Campionilor. 17 Participări și niciun titlu cucerit

Andrei Nicolae

Publicat 09/11/2022 la 19:20 GMT+2

Rafael Nadal va participa în acest an la Turneul Campionilor și va bifa a 17-a prezență la celebrul eveniment care va avea loc la Torino. Tenismenul spaniol se confruntă însă cu o statistică deloc plăcută, deoarece deși a ajuns de atât de multe ori la turneu, nu a reușit să câștige niciodată.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Cel mai bine clasat jucător care va participa la Nitto ATP Finals a bifat prima sa calificare la un astfel de turneu în 2005. Nadal nu a reușit însă să mai participe în acel an deoarece a suferit o accidentare care l-a ținut în afara terenului.
Ibericul a participat din 2006 până în 2020 la toate edițiile turneului și a ajuns astfel la un record de 16 calificări consecutive la Turneul Campionilor, fiind inclusă și cea din 2005. Câștigătorul din acest an de la Australian Open și de la Roland Garros nu a profitat însă de prezențele sale multiple la turneu și a ajuns până în ultimul act doar de două ori, în 2010 și în 2013.
Nadal nu a fructificat nicio șansă de a câștiga trofeul și a pierdut ambele partide, chiar în fața marilor săi rivali, Novak Djokovic și Roger Federer. Ibericul și-a întrerupt seria de participări consecutive anul trecut, când nu s-a aflat în Top 8 în clasamentul ATP, însă a revenit în 2022.
Tenismenul de 36 de ani se află pe locul al doilea în ceea ce privește participările la Turneul Campionilor, Roger Federer fiind jucătorul cu cele mai multe prezențe la acest eveniment. Nadal mai are nevoie de o singură participare pentru a egala astfel recordul deținut de elvețian.
Citește și:

RAFAEL NADAL A AJUNS LA TORINO! SEMNE MARI DE ÎNTREBARE LEGATE DE PARTICIPAREA SPANIOLULUI LA TURNEUL CAMPIONILOR

Rămâne de văzut cum vor decurge pregătirile Matadorului la Torino, înainte de Turneul Campionilor, acolo unde mai sunt prezenți Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime și Andrey Rublev.
"Pentru mine, este greu de imaginat să ajung la Turneul Campionilor într-o formă suficient de bună pentru a câștiga un astfel de turneu", a recunoscut Rafa Nadal după înfrângerea suferită în fața lui Tommy Paul la Paris-Bercy, unde a cedat fizic după ce și-a adjudecat primul set.
Citește și:
Nadal nu a mai câștigat un meci de la victoria împotriva lui Richard Gasquet în turul al treilea de la US Open, însă cu siguranță are planuri mari pentru Turneul Campionilor, chiar dacă forma fizică traversată nu e cea mai bună.
Câștigător a 22 de titluri de Grand Slam, un record, Nadal a demonstrat de nenumărate ori că poate surprinde chiar și atunci când nu este printre favoriții clari. Turneul Campionilor rămâne deocamdată o necunoscută pentru Nadal, în ciuda celor două finale disputate în carieră (2010 și 2013).
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo