Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Rafa, ai de gând să joci până la 40 de ani ca Roger?" Nadal n-a ezitat și și-a pus fanii pe gânduri

Irina Aldea

Publicat 13/11/2022 la 09:30 GMT+2

Rafael Nadal nu a dat de prea multe ori detalii despre planurile sale pe termen lung în tenis. La Torino a fost întrebat din nou până la ce vârstă va evolua în circuit, fiind întrebat despre cariera bunului său prieten și totodată rival, Roger Federer.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal se confruntă de ani buni cu accidentări și probleme de ordin fizic, însă în ciuda acestor piedici, ibericul sfidează orice așteptare. În 2022, spaniolul a devenit cel mai titrat tenismen din istorie, cu 22 de titluri majore, iar întrebarea privind viitorul său în tenis i-a pus pe fanii "Matadorului" pe gânduri.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Când a fost întrebat dacă se vede jucând până la 40 de ani, asemenea rivalului Roger Federer, Rafael Nadal nu a exclus această posibilitate, oferind însă un răspuns tipic: "Nu știu, nu știu să dau un răspuns cu da sau nu, nu pot prezice viitorul. Pare dificil, sincer, dar, în același timp, când aveam 28 sau 29 de ani, pentru mine era super greu să mă imaginez jucând la 36 de ani, și iată-ne aici - Pe o poziție înaltă în clasament și fiind competitiv", a răspuns Rafa la Torino.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, întrebat dacă se vede jucând până la 40 de ani

Nadal a fost adesea acuzat că oferă un exemplu negative copiilor care practică tenisul, asta pentru că își forțează corpul pentru prețul performanței. În ciuda tuturor părerilor, Rafa a rămas constant și a demonstat că oricând poate concura cu cei mai buni dintre tenismeni. Rămâne de văzut dacă și pentru cât timp se va mai putea sacrifice Rafa pentru sportul în care a rescris istoria.
"Nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Întotdeauna depinde de diferite aspecte; pe unele dintre ele le poți controla, iar pe altele nu ai șansa de a le controla. Așa că, să spunem că sunt super fericit că sunt unde sunt la vârsta de 36 de ani și jumătate. Să vedem, vreau doar să continui și să mă bucur de faptul că joc în fiecare an, ceea ce, pentru mine, este un cadou", a mai spus Rafa la Torino.
Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam la simplu - mai mult decât orice alt jucător din istorie, dar încă nu a cunoscut succesul la Turneul Campionilor: "Ei bine, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Este un sentiment grozav să fiu aici după ce m-am calificat prima dată în 2005. Sunt super fericit pentru că înseamnă că am avut un sezon pozitiv în ceea ce privește rezultatele posibile".
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo