Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, "trădat" la Turneul Campionilor? Pe cine mizează Casper Ruud să câștige titlul la Torino

Irina Aldea

Actualizat 13/11/2022 la 13:10 GMT+2

Casper Ruud, care s-a antrenat preț de câțiva ani la Academia lui Rafa Nadal din Spania, a dezvăluit că la Turneul Campionilor mizează pe Novak Djokovic.

Rafael Nadal & Casper Ruud

Credit imagine: Getty Images

Casper Ruud, al patrulea jucător al lumii, a apreciat sezonul lui Novak Djokovic. Super-campionul sârb a ratat două titluri de Grand Slam și patru turnee Masters din cauza regulilor de intrare în Australia și Statele Unite (nu a fost lăsat să intre în aceste țări din cauza lipsei vaccinului anti-COVID-19). Chiar și așa, Nole a reușit să câștige patru titluri și a coborât pe locul opt în clasamentul ATP.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
"Dacă vorbim despre tenis, Novak a jucat excelent. Doar că a fost foarte ghinionist din cauza modului în care au decurs lucrurile cu punctele din clasament, cu intrarea în multe țări, ceea ce i-a afectat foarte mult locul din ierarhie. Dar pentru mine, Novak va fi întotdeauna, dacă nu cel mai bun, atunci unul dintre cei mai buni jucători, favorit în aproape fiecare turneu. În acest sezon a demonstrat-o mai mult ca niciodată: a câștigat la Wimbledon, două turnee în ultimele săptămâni, plus Roma. Novak s-a descurcat foarte bine, deși a jucat opt sau nouă turnee. Este aproape de Top 5.
Să vedem cum va fi anul viitor. Sper că va putea să intre din nou în țările în care nu i s-a permis și va juca un sezon complet. Aproape întotdeauna îl consider pe Novak favorit - cu excepția, poate, a Roland Garros, unde Rafa va fi întotdeauna primul favorit. Și pe hard și pe iarbă, el a fost întotdeauna unul dintre principalii favoriți; în plus a spus că vrea să le reamintească tinerilor de prezența sa", a declarat Ruud pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:

Casper Ruud l-a avut pe Rafa mentor la Academia Nadal din Manacor

Ruud a fost cândva stagiar la Academia Rafa Nadal din Manacor, Spania, și l-a avut ca mentor chiar pe Rafael Nadal. Pentru a da ceva înapoi sportului alb, Rafael Nadal a fondat Academia Rafa Nadal de la Manacor prin transformarea bazei sale de antrenament într-un complex sportiv de ultimă generație în 2016. Antrenorul și unchiul lui Rafael, Toni Nadal, este șeful academiei, în timp ce fostul număr 1 mondial, Carlos Moya, este directorul tehnic.
La fel ca Ruud, academia a fost un centru de perfecționare pentru mai multe vedete în devenire din tenis. Casper s-a alăturat academiei în 2018, pe când era clasat pe locul 100, iar acum ocupă locul 4. Iga Swiatek, numărul 1 mondial feminin, a urmat, de asemenea, un stagiu de pregătire la academia lui Nadal.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo