Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, imagini șocante la Turneul Campionilor: "Nu sunt mândru de ce am făcut"

Cristian Mihală

Actualizat 13/11/2023 la 10:32 GMT+2

Novak Djokovic a avut un moment de rătăcire în duelul cu Rune, de la Turneul Campionilor, rupându-și două rachete, la finalul unui game pierdut pe propriul serviciu. Sârbul a admis că regretă astfel de incidente, deși acestea foarte probabil îl ajută să se elibereze.

Turneul Campionilor: Rezumatul partidei epice Novak Djokovic - Holger Rune

Novak Djokovic, campionul en-titre, a revenit cu victorie la Turneul Campionilor. Sârbul l-a învins la capătul unui meci extrem de spectaculos pe Holger Rune - 7-6 (4), (1) 6-7, 6-3 -, iar acum e sigur de faptul că va încheia sezonul 2023 pe locul 1 ATP. În egală măsură, Nole va trece și pragul celor 400 de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, performanță de neegalat.
Partida nu a fost deloc una ușoară pentru sârb, care a fost nevoit să treacă de granița celor 3 ore petrecute pe teren pentru abia a doua oară în istoria participărilor sale la ATP Finals. În decisiv, la scorul de 2-0 pentru el, Nole a pierdut pe propriul serviciu, după o minge trimisă de Rune care a prins linia. Djokovic, foarte nervos în multe momente când simte că jocul nu se desfășoară așa cum își dorește, a explodat după acest punct, rupându-și două dintre rachete.
picture

Djokovic, huiduit la Torino după ce și-a rupt două rachete! Sârbul, scos din sărite

A fost un moment în care sârbul s-a descărcat, ulterior găsindu-și serenitatea în joc. Deși a recunoscut că astfel de situații îl ajută, reușind să scoată la suprafață și să înlăture energia negativă, Nole nu e mândru de comportamentul său.
"Unii spun că este un lucru pragmatic pentru că pot elibera orice tensiune și frustrare și pot merge mai departe. Poate așa a fost și în seara asta. Nu aș încuraja pe nimeni să o facă, însă. Nu sunt multumit de comportamentul meu, nu sunt mândru de mine, chiar dacă poate mă ajută.
Cu siguranță aș fi preferat să nu rup rachetele, dar îmi asum responsabilitatea. Există moduri diferite, poate modalități mai inteligente de a lăsa în spate frustrarea decât să distrugi o rachetă", a explicat Novak în conferința de presă.

Turneul Campionilor | Novak Djokovic, un 2023 de colecție

Djokovic a cucerit 6 tiluri în 2023, 3 dintre ele de Grand Slam. Sârbul are un procentaj incredibil de victorii în acest sezon (91%), pierzând în doar 5 rânduri. De la Wimlbedon, Nole nu a mai cunoscut gustul înfrângerii și a ajuns la un raport de 14-3 în acest sezon când în față i-au fost adversari din top 10 ATP.
La 36 de ani, numărul unu mondial nu are rival, astfel că bifează unul dintre cele mai bune sezoane din carieră. Anii 2011 și 2015 (3 Grand Slamuri și 5, respectiv 6 turnee de ATP 1000 cucerite) reprezintă performanțe care nu vor putea fi probabil egalate de cineva vreodată, dar Nole simte că traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei.
"Este unul dintre cei mai buni ani ai mei, da. Nu aș spune cel mai bun, ci unul dintre ei. Este bine că am câștigat trei din patru turnee de Mare Șlem și am jucat în finala celuilalt (n.r. Wimbledon, învins de Alcaraz) și că nu este nici măcar cel mai bun an al meu (n.r. râde). Este cu siguranță unul dintre cele mai bune sezoane ale mele. Am mai avut câțiva ani în care am câștigat trei din patru și am câștigat mai multe meciuri, am fost mult mai dominant în circuit, dar nu pot să mă plâng de 2023.
Acum circumstanțele sunt foarte diferite pentru că am jucat doar 10-11 turnee. Am jucat foarte bine, mai puțin decât restul, dar am reușit să ating cel mai bun nivel al meu în competițiile cele mai importante. Asta contează cu adevărat pentru mine", a mai spus Djokovic.
În meciul doi din Grupa Verde, Djokovic va da piept cu Jannik Sinner, marți, într-un duel care va stabili probabil ocupantul primului loc. Italianul s-a impus fără probleme în duelul cu Tsitsipas, duminică. Până la aceste confruntări, azi ne vom muta atenția pe Grupa Roșie, unde Alcaraz și Zverev deschid balul, de la 15:30, pe Eurosport 2 și în aplicația Eurosport. Cealaltă partidă a zilei e programată la 22:00 și îi aduce față în față pe rușii Medvedev și Rublev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo