Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finala Djokovic – Sinner de la Turneul Campionilor a dat peste cap audiențele din Italia! Premieră istorică

Irina Aldea

Publicat 20/11/2023 la 14:56 GMT+2

Finala dintre Novak Djokovic și Jannik Sinner a fost un eveniment unic pentru tenisul italian, iar fanii sportului alb din țara gazdă a Turneului Campionilor au crezut cu adevărat în victoria reprezentantului lor. Audiențele înregistrate de televiziunile italiene au fost cu adevărat impresionante.

Rezumatul finalei de la Turneul Campionilor, Jannick Sinner - Novak Djokovic. Cele mai tari puncte

Pentru fanii tenisului din Italia, finala jucată de Jannik Sinner la Turneul Campionilor a fost peste triumful lui Panatta de la Roland Garros și al echipei de Cupa Davis din gloriosul an 1976, peste finala de la Wimbledon jucată de Matteo Berrettini în 2021. Ce le-a lipsit italienilor ieri? Triumful lui Sinner, însă pasiunea a atins cote nemaiăzute până acum pentru sportul alb.
Acest aspect a fost confirmat de audiențele uluitoare înregistrate de televiziunile care au transmis marea finală de la Turneul Campionilor dintre Novak Djokovic și Jannik Sinner, RAI 1 și Sky Sport. Pe RAI 1, duelul Djokovic – Sinner a fost cel mai urmărit meci de tenis vreodată în Italia, cu aproximativ 6,6 milioane de telespectatori urmărind confruntarea. Pe Sky Sport, meciul Djokovic – Sinner a fost la foarte mică diferență sub finala de la Wimbledon 2021, încare același Djokovic îl învingea pe Berrettini.
CITEȘTE ȘI:

Finala Djokovic – Sinner de la Torino a dat peste cap audiențele din Italia

Ca să ne facem o idee despre cât de mare a fost interesul stârnit de partida dintre Sinner și Djokovic în Italia, trebuie spus că în vara lui 2020, când fotbalul venea după o pauză forțată de pandemie, iar interesul pentru meciuri era uriaș, duelul dintre Napoli și Barcelona, din Liga Campionilor, a adus în fața televizoarelor 6,4 milioane de italieni (record pentru acel acel sezon, în Cizmă).
Alt exemplu relevant e cel din primăvară, când victoria lui Inter cu 1-0 contra lui Milan, în semifinalele Champions League, a strâns 8,2 milioane de oameni în fața TV-ului, în Italia. Vorbim de penultimul act al celei mai importante competiții inter-cluburi din lume, într-un sport care este văzut ca o "religie" în această țară.
Italienii au sperat că Jannik Sinner va triumfa la Torino în cadrul Turneului Campionilor în fața lui Novak Djokovic, mai ales că reprezentantul gazdelor îl învinsese pe sârb în faza grupelor. Totuși, sârbul a afișat cu totul alt nivel față de partida de marțea treacută, în care a cedat în fața lui Sinner cu scorul de 5-7, 7-6 (5), (2) 6-7.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo