Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a numit noul BIG 4 din tenis, după ce a câștigat Turneul Campionilor! "Eu și cei 3"

Dani Morar

Actualizat 19/11/2023 la 21:35 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor și a încheiat în forță un 2023 fabulos, în care a cucerit 3 turnee de Grand Slam din 4 posibile. Sârbul a recunoscut că a avut unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei și a oferit prima reacție după finala de la Torino.

Imagini care te topesc! Novak Djokovic, susținut de copiii săi în finala Turneului Campionilor

Novak Djokovic s-a impus în finala de la Turneul Campionilor în fața lui Jannik Sinner, scor 6-3, 6-3, după o oră și 44 de minute de joc. Sârbul și-a luat revanșa după ce a pierdut contra italianului în faza grupelor și a luat titlul în fața fanilor adversarului.
Betano - Torino - Turneul Campionilor
Toată emoția de la Turneul Campionilor de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Nole a confirmat că acesta este unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa și a identificat un nou BIG 4 în tenis, imediat după meci. Liderul mondial crede că el, Alcaraz, Medvedev și Sinner fac acum legea în sportul alb, fiecare fiind greu de învins și ajungând în semifinale la Torino.
"Unul dintre cele mai bune sezoane pe care le-am avut în viața mea. E fenomenal să-l închei cu o victorie împotriva lui Jannik, care a jucat nemaipomenit în această săptămână. Sunt foarte mândru de această performanță. Probabil că Alcaraz și Sinner sunt cei mai buni jucători din lume, alături de mine și Medvedev. A trebuit să fac un pas în față pentru că nu pot aștepta o greșeală de la acești jucători. Am pierdut în grupe cu Jannik.
Pentru mine a fost o săptămână fenomenală, per total. În ultimele două zile copiii mei au venit să mă vadă jucând. Întotdeauna am vrut să joc în fața lor. Au deja vârsta la care înțeleg ce se întâmplă. Sunt atât de încântat să fiu tatăl a doi copii superbi. Îmi dau putere", a declarat Novak Djokovic după finala de la Turneul Campionilor.
Citește și:

Novak Djokovic are cele mai multe titluri la Turneul Campionilor

Nole a depășit recordul lui Roger Federer, de 6 titluri la Turneul Campionilor și a ajuns la 7 astfel de trofee. Sârbul a cucerit titlul în 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022 și 2023.
14 ani și 9 zile sunt între Novak Djokovic și Iga Swiatek, campionii campionilor din acest an. Este cea mai mare diferență de vârstă dintre câștigătorii de pe tabloul ATP și WTA, precedenta fiind de 9 ani și 99 de zile, între Steffi Graff și Ivan Lendl.
Djokovic a mai stabilit o bornă incredbilă. Din 2016, niciun lider din clasamentul mondial nu a mai câștigat Turneul Campionirlo. Atunci, Andy Murray izbutea acest lucru, dar seria s-a oprit la sârb.
Djokovic a strâns 55 de victorii în 2023 și este abia al doilea jucător din Era Open care atinge această bornă după ce împlinește 35 de ani. Celălalt e Ken Rosewaal, în 1970 și 1973.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo